Вживання корисних продуктів може стати причиною поганого самопочуття. Серед негативних симптомів, що викликаються ними, – гази і здуття, скачки тиску, нудота і болі.
Продукти з цільного зерна вважаються дуже корисними, їх вживання покращує стан кишкової мікрофлори, служить профілактикою діабету. Але дієтолог Христина Кіркпатрік зазначає, що цільні зерна у деяких людей провокують проблеми з травленням, здуття і гази. Так організм реагує на високий рівень клітковини, що міститься в цьому продукті.
Також погіршити самопочуття здатний дуже корисний у багатьох відношеннях і повний антиоксидантів зелений чай. Вміщені в ньому речовини виявляють дуже високу активність і при підвищеній чутливості рецепторів у людини такий чай може, наприклад, занадто різко знизити артеріальний тиск. У деяких людей кофеїн, що міститься в цьому напої, може викликати діарею.
За словами Христини Кіркпатрік, людям, які погано переносять зелений чай, можуть більше підійти ромашковий або м’ятний чай, які також дуже корисні для організму.
Крім цього, попередила дієтолог, велика кількість людей не мають толерантності до лактози, що робить невідповідними для них молочні продукти. У той же час нетравлення молока або морозива може трапитися навіть у тих, хто не страждав від проблем з засвоєнням лактози. Кіркпатрік пояснила, що в більшості випадків організму легше перетравити сир і ферментовані продукти, такі як кефір.
Ще один корисний продукт, який може вивести з ладу організм, – бобові, повідомила дієтолог. У дуже великого числа людей вони викликають надмірне газоутворення аж до появи болів.