Фахівці розповіли про шкідливі властивості свинини

Фахівці вважають, що м’ясо свині дуже погано відбивається на здоров’ї людини. Медики вважають, що існує п’ять причин для відмови від вживання свинячого м’яса.

За словами дієтологів, свинина – це, в першу чергу, проблеми, пов’язані зі здоров’ям. Перш за все, м’ясо свині може привести до додаткових кілограмів, і, як підсумок – до ожиріння.

Також фахівці нагадують про вміст у свинині гістаміну, здатного викликати алергію. Це м’ясо може спровокувати фурункульоз, апендицит, дерматит і холецистит.

Більш того, говорять лікарі, свиняче м’ясо настільки токсичне, що не поступається своїми концерогенними властивостями сигаретам і алкогольним продуктам. Це, зазначають фахівці, може стати проблемою – в першу чергу може розвинутися інсульт.

Фахівці також відзначають, що свині хворіють так само, як люди, причому у них можуть виникнути захворювання, які можуть нашкодити людині. Проте, свинина вважається улюбленим м’ясом для жителів України, як за якістю, так і за ціною.

Але лікарі попереджають, що вживання свинини може загрожувати ризиком зараження трихінельозом. У свинях, зазвичай, багато таких паразитів, які можуть перейти з вживанням м’яса і до людини.

Цей паразит викликає головні болі, блювоту і високу температуру. Позбутися від цього паразита можна тільки при ретельній обробці.

Також в свинячому м’ясі є, так званий, гормон росту, який сприяє збільшенню маси тіла або підвищує ризик виникнення злоякісних пухлин.

І ще один компонент, який псує людині життя – це свинячий жир. Людський шлунок, за словами медиків, не переварює цей жир, він переходить в жирові відкладення і створює проблеми із зайвою вагою. Також він може впливати на появу злоякісних пухлин.

Фахівці також повідомили, що в м’ясі свині може міститися речовина, що викликає туберкульоз.

Крім того, свинина може стати причиною скрофульозу – дитячої хвороби, при якій запалюються і розпадаються залози, а також туберкульозу.

Джерело

Поділись


Новини партнерів