Вживання даного продукту знижує ризик захворювання на 17%.
Вчені говорять про зв’язок між вживанням в їжу грибів і зменшенням ризику раку передміхурової залози. Дана інформація з’явилася в International Journal of Cancer, медичному журналі, присвяченому експериментальним і клінічним дослідженням онкологічних захворювань.
Експерименти, які були проведені співробітниками Університету Тохоку в Японії, показали, що простежується залежність між регулярністю включення в раціон людини грибів і розвитком онкології передміхурової залози. 36,5 тисяч чоловіків у віці від 40 до 79 років було опитано в 1990 і 1994 роках. Спостереження за станом їх здоров’я велося в середньому 13,2 року, і за цей час рак простати діагностований у 3,3% пацієнтів.
Встановлено, що з підвищенням частоти прийому в їжу грибів відбувається зменшення можливого ризику небезпечної хвороби. Їх регулярний прийом від одного до двох разів на тиждень знижував показники виникнення онкології на 8%, а вживання даного продукту від трьох разів і вище на 17%.
Перед вченими стоїть завдання визначити, яким чином відбувається вплив грибів на онкологічні зміни передміхурової залози. Крім того, під час досліджень не були встановлені їх види, а також відсутній порівняльний аналіз.