Післяобідній сон небезпечний – медики

Медики попереджають любителів післяобіднього відпочинку в горизонтальному стані, що це може бути небезпечно для організму і здоров’я в цілому.

Але багато людей вважають, що наповнення енергією організму завдяки денному сну приносить безсумнівну користь. Для того, щоб зробити висновки про користь чи шкоду денного сну, вчені провели безліч тестів, в яких брали участь люди різних професій з різних міст.

Вчені-медики довели, що необхідності в денному сні, практично, немає. За їх словами, якщо людині необхідно подрімати вдень, то цей стан не повинен тривати більше двадцяти хвилин (виняток-діти, яким денний відпочинок просто необхідний).

Ті, чий денний відпочинок тривав більше години, погодилися з висновками фахівців, які раніше відзначали, що після такого сну людина відчуває себе розбитою як фізично, так і емоційно.

Як розповіли фахівці в області медицини, приймати горизонтальне положення поки їжа не переварилася шкідливо, перш за все, для стравоходу і кишечника. Замість того, щоб спускатися вниз до дванадцятипалої кишки, їжа застигає в шлунку, її просування знижується, що може призвести, в кращому випадку, до печії. У гірших випадках, частий сон після ситного обіду призведе до грижі стравоходу або до проблем, пов’язаних із захворюваннями шлунково-кишкового тракту.

Тому лікарі рекомендують післяобідні прогулянки на свіжому повітрі протягом півгодини.

Кілька досліджень зарубіжних вчених також підтверджують, що спати вдень небезпечно. Так, наприклад, група вчених з США довела, що денний сон може привести до інсультів, вчені з Великобританії констатували той факт, що сон в денні години скорочує життя.

Фахівці зробили висновок: денний відпочинок не приносить користі.

Джерело

Поділись


Новини партнерів