Медики назвали фрукт, який допомагає при авітамінозі, цинзі, онкології, каменях у нирках, болях в горлі

Медики назвали вісім корисних властивостей для здоров’я організму такого тропічного фрукту, як хурма. Завдяки наявності безлічі вітамінів і мікроелементів яскраву ягоду можна вживати якомога частіше, рекомендують фахівці.

У хурмі містяться вітаміни С, РР, Е, А і калій, кальцій, залізо, марганець, фосфор, магній, мідь, йод. Всі ці елементи сприятливо впливають на стан організму. Вживання ягоди допомагає позбутися від авітамінозу, цинги і ефективне при малій кількості червоних кров’яних тілець. Продукт має в два рази більше необхідних речовин, ніж одне яблуко. Завдяки вітаміну А, посилюється протидія розвитку раку. Магній знижує ризик утворення каменів у нирках.

Після споживання хурми спостерігається поліпшення роботи шлунково-кишкового тракту. Вміщені в тропічному плоді антиоксиданти дозволяють підтримувати шкіру в тонусі. Хурма також допомагає зміцнити імунну систему і знизити крихкість судин.

Плід призначають своїм пацієнтам деякі кардіологи в лікувальних і профілактичних цілях. Вживання хурми дозволяє швидше виводити надлишки води з організму, що пов’язано з поганою роботою серцево-судинної системи.

У хурмі глікемічний індекс досить низький. Це говорить про те, що рівень глюкози в крові не підвищується і не відбувається накопичення речовин у вигляді відкладень жиру. Фрукт ефективний для зняття втоми після довгого важкого дня і підвищення працездатності. Як засіб від болю в горлі медики радять застосовувати розчин соку хурми з теплою водою.

Фахівці звертають увагу: екзотичний плід не варто вживати людям, які мають порушення функцій підшлункової залози і цукровий діабет, оскільки в продукті міститься сахароза. У недоспілих плодах є тіанін, для якого характерні в’яжучі властивості. Люди, які перенесли відкриті операції на шлунку або кишечнику не повинні їсти хурму, оскільки це загрожує появою спайок.

Джерело

Поділись


Новини партнерів