Продукт, який найчастіше викликає алергію останнім часом, назвали фахівці з США. Ним виявився кунжут.
За їх словами, сама рослина не може викликати стільки небезпечних рефлексів, але її насіння при вживанні в їжу, може мати негативний вплив на організм в цілому і викликати напади алергій – від чхання до свербежу.
За словами вченої Ручі Гупта, насіння кунжуту міститься в різних готових продуктах в якості прихованого інгредієнта.
«Це означає, що люди з алергією не зможуть вибрати безпечну для свого здоров’я їжу», – додав учений.
Вона додала, що алергічні реакції на кунжут можуть виникнути в будь-який момент, причому як у дорослих, так і у дітей.
Експерти закликають виробників маркувати продукцію, що містить кунжут.