Стиглу і ароматну диню дуже полюбляють українці: з серпня до вересня попит на цей вид баштанних в країні традиційно високий. Але фахівці виступили з попередженням про те, що вживання динь передбачає свої правила, порушення яких може спровокувати проблеми з самопочуттям.
Зокрема, диню не потрібно їсти людям, які хворіють на цукровий діабет, мають загострену форму виразкової хвороби, а також вагітним і годуючим матерям. Якщо протипоказань немає, вживати диню потрібно все одно обачно.
«Диню потрібно їсти як окремий перекус в проміжках між прийомами їжі – на голодний шлунок або після їжі вживати її небезпечно. Незважаючи на вдавану легкість, диня дуже важкий для травлення продукт», – констатували експерти.
Також фахівці порадили уникати поєднання дині з невідповідними харчовими компонентами, щоб уникнути розладу шлунку. За їхніми словами, з динею не поєднуються:
- холодна вода,
- кисломолочні продукти,
- молоко,
- алкоголь.
Крім того, фахівці нагадали, що диню після розрізання не варто зберігати при кімнатній температурі – її обов’язково потрібно поставити в холодильник. Зберігати диню в холодильнику можна не більше 5 днів.
Експерти не рекомендують купувати дині, що продаються уздовж автомобільних доріг. Вони підкреслили, що плоди дині добре вбирають в себе всі токсичні речовини і шкідливі важкі метали. До речі після покупки диню необхідно ретельно промивати під теплою водою з використанням мила, оскільки на нкірці накопичується багато токсинів.