Як уникнути грибкових інфекцій влітку: поради спеціалістів

У спекотну пору року ми частіше ходимо у відкритому взутті, ноги травмуються, а також частіше натираються. Їм потрібен особливий догляд для захисту від грибкових інфекцій.

Використовуйте холодні компреси. Насиптев пластикові пакети кубики з льодом, загорніть рушником і використовуйте їх в якості крижаних компресів. Прикладайте ці компреси на пошкоджені зони ніг не менше ніж на 15 хвилин. Вони зменшують свербіж і біль.

Оцет з яблучного сидру. Дана рідина використовується століттями для боротьби з шкірними алергічними розладами. Але не забудьте розчинити оцет водою. Умочіть в цю рідину ватний тампон і прикладіть його до шкіри. Розчин має антисептичну, протизапальну і протигрибкову дію.

Листя німа. Проваріть жменю листя німа в киплячій воді протягом 10 хвилин. Його лікувальні властивості передадуться цій самій воді. Потім прийміть ванну з додаванням тієї самої води. Листя німа мають протимікробну дію, вони змивають токсини з шкіри.

Алое вера. Використовуйте гель алое вера для нанесення на шкіру. Крім цього можна застосовувати креми на основі цього компонента, доступні у продажу. Наносьте їх два-три рази на день. У кремах містяться цукри на кшталт лактози і стеролів, які дуже ефективні в боротьбі з грибковими інфекціями.

Джерело

Поділись


Новини партнерів