6 небезпечних хвороб, які сьогодні зустрічаються у молодих людей

Лікарі констатують, що сьогодні у молодих людей у віці від 20 до 30 років все частіше виявляють захворювання, що вважалися раніше «віковими».

Гіпертонія. Багато сучасної молоді переконані: підвищений тиск – це доля пенсіонерів. Тим часом, сьогодні гіпертонія зустрічається у людей молодше 30 років вже в 10% всіх випадків, а 35% випадків – у людей молодше 40 років. Медики попереджають: якщо гіпертонія розвивається в молодості, це значно збільшує ризик різних серцево-судинних порушень у віці, які ще навіть не є старістю.

Дефіцит вітаміну D. Його брак вчені пов’язують з пристрастю сучасних молодих людей до нездорового раціону – зокрема, з недостатнім вживанням риби, молочних і кисломолочних продуктів. Останні дослідження показують, що дефіцит вітаміну D здатний доводити до появи діабету, оскільки при цьому притупляється чутливість тканин до інсуліну і погіршується робота клітин підшлункової залози.

Рак шкіри. Рак шкіри сьогодні стрімкими темпами молодіє по всьому світу. Молоді люди не бачать небезпеки в тому, щоб проводити багато часу під сонячними променями. Днями в британській пресі виступили медики, які заявили про значне зростання випадків меланоми серед людей у віці від 25 до 49 років. На думку вчених, такому зростанню сприяють дешеві пакетні тури і знижки на польоти, що дозволяють людям частіше відпочивати в тих місцях, де вони можуть піддаватися сильному впливу ультрафіолету.

Безпліддя. На зустрічі Європейського товариства репродукції людини і ембріології, що пройшла у Відні, вчені з Гарвардського університету повідомили, що сьогодні у величезної кількості молодих чоловіків відзначається слабка фертильність, при якій підвищуються ризики безпліддя. Фахівці бачать в цьому явищі великий вплив нездорового харчування – конкретно зловживання продуктами високого ступеня обробки (піца, гамбургери, чіпси і т.д.).

Хвороби печінки. Переїдання і ожиріння стали чинниками стрімкого зростання хвороб печінки, які сьогодні зустрічаються у молодих людей, причому буквально у підлітків. Молодь страждає від ожиріння печінки і цирозу, не пов’язаних з алкоголем, – це парадокс наших днів.

Апное. За наявними даними, від апное і його головного симптому – нічного хропіння часто страждають молоді жінки. Кожна третя з них у віці від 25 до 34 років дуже інтенсивно хропе не менш трьох ночей на тиждень. Відразу кілька досліджень показали: сильне хропіння небезпечне, воно пов’язане з підвищеним ризиком старечого недоумства і серйозних проблем з пам’яттю.

Джерело

Поділись


Новини партнерів