104-річна довгожителька поділилася своїми секретами

Цю жінку уважно вивчають геронтологи, тобто фахівці в області людського довголіття. Вони вже з’ясували, що бажання продовжувати освіту, танцювати, а також позитивне мислення допомагає їй зберігати внутрішню молодість.

Вірджинія Лейтнера з Міссурі в лютому цього року відзначила свій 104-й день народження. У жінки чудова генетика, оскільки її батьки, дядьки і сестра – всі прожили довше 90 років. У 2015 році в світі налічувалося понад 500 тисяч осіб, що переступили через 100 років, а до 2050 року їх число зросте до 3,7 мільйонів чоловік. Проте, геронтологи все ще не впевнені, що має визначальне значення в довгожительстві – гени або спосіб життя. Саме тому вони ретельно вивчають таких людей, включаючи і Вірджинію.

Ця жінка володіє завидною тягою до отримання освіти, вона із задоволенням відвідувала класи з комп’ютерної грамотності, вишивки, малювання, виступала на конкурсах краси для літніх. Крім того, жінка обожнює танцювати і до сих пір практикує танці, чим приводить у захват людей, які молодші за неї в кілька разів. Нарешті, Вірджинія володіє дивно позитивним ставленням до життя, і всі неприємності, що випали на її долю, вона сприймає по-філософськи, тобто як щось, з чим треба змиритися і жити далі. Геронтологи не раз говорили про те, що стрес і переживання суттєво скорочують нашу тривалість життя.

Сама Вірджинія впевнена, що її довголіття пояснюється винятковою активністю. Щоранку вона займається спортом для того, щоб зберігати стійкість при ходінні, багато справ вона виконує своїми руками, включаючи і вишивку. Вона сама шиє собі одяг, це звичка у неї з’явилася від батьків, які сильно постраждали за часів Великої депресії. Зі своїм першим чоловіком вона зіграла весілля ще в 1937 році. Він служив пілотом в армії, а Вірджинія стала домогосподаркою.

Джерело

Поділись


Новини партнерів