10 незвичайних способів знизити тиск

Тиск є важливим показником здоров’я. При високому тиску збільшуються ризики інфаркту, інсульту і інших проблем з серцево-судинною системою. Як його знизити, розповімо в нашому матеріалі.

Спосіб №1: раціональне харчування

Дослідження показало, що контроль харчування допомагає знизити тиск. Наприклад, при вегетаріанській дієті показник знижується на 7 мм рт.ст. Такий же результат покаже, якщо скинути 5 кг зайвої ваги. Саме тому важливо дотримуватися правильного харчування. Під час розвантажувальних днів краще опиратися на принципи вегетаріанської дієти. Але не потрібно вганяти себе в жорсткі рамки, інакше можна добитися протилежного результату.

Спосіб №2: гучність на телефоні

Це може прозвучати незвично, але гучність дзвінка на телефоні здатна вплинути на стрибки артеріального тиску. До такого висновку прийшли італійські вчені. До групи ризику відносять недовірливих, вразливих людей. Як правило, вони асоціюють гучні позиви з нещастями, тривогою. Саме тому для зниження тиску і приведення його в норму не варто встановлювати занадто гучний дзвінок. Ви це зробите не тільки для себе, але і вбережете оточуючих людей.

Спосіб №3: управління гнівом

Стрес, тривога і інші негативні емоції відносяться до факторів, що сприяють нестабільному тиску. Потрібно навчитися керувати гнівом, злістю, агресією. Це дозволить вберегти серце від проблем. У кожної людини можуть бути свої методики, тому виберете те, що підходить саме вам. Наприклад, можна порахувати до 10 подумки, перш ніж відповісти на критику. Або ж освоїти дихальну гімнастику.

Спосіб №4: буряковий сік

Австралійські вчені з’ясували, що вживання бурякового соку дозволяє знизити тиск. Справа в тому, що в ньому міститься багато сполук азоту, які надають розслаблюючу дію на стінки кровоносних судин, покращуючи кровообіг. Головне – пити буряковий сік після того, як він відстоявся. Бажано його розбавляти соком моркви або яблука. Але не варто при цьому забувати, що в такому продукті багато цукру, що може вплинути на вагу.

Спосіб №5: медитація

Цей спосіб схожий на управління гнівом і позбавлення від стресу. Він дозволяє привести думки в порядок, стати більш спокійним. Медитацію можна здійснювати в будь-якому місці, коли виникає ризик стресової ситуації. А якщо є можливість лягти і розслабитися, то це просто чудово.

Спосіб №6: фрукти з антоціанами

Антоціанами є рослинні глікозиди, які надають ягодам, фруктам і овочам яскравий колір. Вчені вважають, що саме вони допомагають запобігти захворюванням серця, пов’язаним з високим артеріальним тиском. Найбільш корисні чорниця, ожина, чорна смородина, виноград, вишня.

Спосіб №7: сніданок

Відсутність першого прийому їжі може збільшити ризики кардіологічних проблем. Вже давно виявлений зв’язок між зайвою вагою і відмовою від сніданку. Крім того, виникають в такому випадку і проблеми з тиском. Завдяки сніданку людина буде себе краще почувати і рідше переїдати в наступні прийоми їжі. Найбільш оптимальним вибором на перший прийом є білкова їжа в поєднанні зі свіжими овочами.

Спосіб №8: вітамін D і сонце

Сонячні промені теж допоможуть знизити тиск. Вся справа в вітаміні D, який позитивно позначається на роботі серця і судин і може підвищити тиск. Тому потрібно помірно засмагати, щоб не нашкодити собі опіками. Обов’язково при виході на вулицю треба використовувати сонцезахисні креми, головні убори.

Спосіб №9: відмова від алкоголю

Алкогольні напої не кращим чином позначаються на серцево-судинній системі. Відмова від них дозволить знизити тиск і привести в норму своє здоров’я. У будь-якому випадку треба вміти знати міру.

Спосіб №10: прогулянки перед сном

Після вечері, перед сном необхідно здійснювати півгодинні прогулянки. Це принесе користь здоров’ю в цілому, а зокрема, дозволить нормалізувати артеріальний тиск. Свіже повітря позитивно позначиться на роботі серця і судин, тому не варто нехтувати подібною порадою.

Джерело

Поділись


Новини партнерів