Лікарі назвали ягоди, що знижують кров’яний тиск 

Відомо, що при відсутності лікування високий кров’яний тиск може призвести до ущільнення і потовщення артерій, що в свою чергу збільшує ризик серцево-судинних захворювань та інсульту. Одним з кращих способів уникнути цих ускладнень є дотримання здорової дієти.

В ході попередніх численних досліджень було виявлено, що ефективною здатністю знижувати артеріальний тиск володіють деякі продукти, в числі яких і ягоди.

Під час недавнього дослідження добровольцям було запропоновано включити в свій щоденний раціон кілька видів ягід і дотримуватися його протягом восьми тижнів.
В результаті вчені виявили, що у всіх учасників значно покращилися показники артеріального тиску, а також стан здоров’я серця.

На думку фахівців, вся справа у високому вмісті поліфенолів, які мають позитивний вплив на серцево-судинну систему. Як з’ясувалося, найефективнішими в боротьбі з підвищеним кров’яним тиском виявилися полуниця, ожина, смородина і чорниця.
За словами вчених, достатньо з’їдати 150 грамів цих ягід в день, щоб вже через кілька тижнів помітити поліпшення в здоров’ї.

Згідно з дослідженням, проведеним вченими з Університету Східної Англії і  Гарварда, чорниця, наприклад, знижує ризик серцево-судинних захворювань на 15%. При цьому, як з’ясувалося, ефективно допомагають не тільки свіжі ягоди, а й сушені.

Поряд зі здоровою дієтою медики радять не забувати і про регулярну фізичну активність, яка може включати в себе будь-які вправи: від звичного спорту до звичайних прогулянок і садівництва.

Крім цього, підтримати артеріальний тиск на належному рівні допоможе скорочення споживання кофеїну, солі, хороший нічний сон, а також відмова від куріння.

Джерело

Поділись


Новини партнерів