Які таблетки небезпечно змішувати: відповідь фахівців

Нерідко буває так, що ми одночасно боремося з кількома недугами і без роздумів приймаємо за один раз кілька видів ліків. При цьому навіть не підозрюючи про те, що вживати деякі медикаменти разом може бути небезпечно не тільки для здоров’я, але і для життя.

Знеболююче і ліки від застуди

Як правило, до складу таблеток від застуди, нежиті і грипу входить парацетамол, який позбавляє від головного болю, знижує температуру і в цілому поліпшує самопочуття. Але разом з тим парацетамол нерідко міститься в болезаспокійливих засобах. Прийнявши обидва препарати одночасно, ви ризикуєте вкрай нашкодити печінці, адже швидше за все перевищите допустиму дозу парацетамолу в день – 4 г.

Кальцій і препарати проти діареї

Ці таблетки не варто міксувати з тієї ж причини, що і попередні. Справа в тому, що ліки проти проносу містять лоперамід, який допомагає кишечнику формувати більш тверді фекалії. Кальцій надає приблизно такий же ефект на організм, тому, діючи одночасно, ці препарати можуть призвести до запору.

Ібупрофен, диклофенак і аспірин

Ця трійця, мабуть, найгірше поєднання медикаментів. Всі вони містять нестероїдні протизапальні засоби, які надають однаковий ефект на організм. Вживання всього і відразу може призвести до передозування, яке може обернутися абсолютно різними наслідками – від звичайної нудоти до небезпечної для життя кровотечі в кишечнику.

Джерело

Поділись


Новини партнерів