Позбавляємося від глистів та інших паразитів в тілі: 9 натуральних засобів

Захворювання, викликані паразитарноюї інфекцією, підступні. І проблема полягає не тільки в складності їх лікування. Вельми скрутний процес виявлення паразитів. При підозрі на наявність паразитів в організмі, а також з метою профілактики можна використовувати народні засоби. Ви здивуєтеся, дізнавшись, що їх основу складають добре нам знайомі рослини, які широко застосовуються в кулінарії.

Кращі засоби проти різних видів паразитів

У прямому сенсі слова, паразити – організми, які мають право на життя, як і будь-які інші живі організми. Однак вся справа в тому, що ми не хочемо, щоб вони жили в нашому організмі. Заразитися паразитами можна тільки при безпосередньому контакті з ними: через їжу / напої або через що-небудь ще, що контактує зі шкірою (включаючи і сексуальний контакт).

Які вони, паразитарні інфекції:

  • криптоспоридіоз – кишкова інфекція, яка потрапляє в організм через інфікований стілець;
  • лямбліоз – захворювання, яке передається через заражену їжу або при контакті з інфікованою людиною;
  • токсоплазмоз – захворювання, що передається через заражену їжу або при контакті з котячими фекаліями;
  • трихомоніаз – захворювання, що передається статевим шляхом.

Перераховані вище захворювання переважно викликаються трьома видами мікроорганізмів:

  • Ектопаразити – багатоклітинні організми, що живуть на поверхні тіла; комарі і павуки потрапляють в цю категорію.
  • Гельмінти – багатоклітинні організми, які зазвичай називають глистами; до них відносяться стрічкові черв’яки, плоскі черви і нематоди; їх дорослі особини стають видимими.
  • Найпростіші – одноклітинні організми, що швидко ростуть і розмножуються в сприятливому середовищі; поширені в неочищеній або стоячій воді, також ними можна заразитися через інфікований стілець.

Симптоми паразитарної інфекції

Для більшості паразитів найбільш сприятливим середовищем проживання є шлунково-кишковий тракт.

Можливі симптоми паразитарної інфекції:

  • Нудота
  • Блювота
  • Лихоманка
  • Спазми в області живота
  • Роздратування на шкірі: почервоніння, висип, свербіж
  • Вагінальні виділення
  • Збільшені лімфовузли
  • М’язові болі

У природи на кожну отруту є своя протиотрута

Створюючи в нашому організмі вороже середовище для інфекції, і зміцнюючи імунну систему, ми можемо позбавити себе від хвороботворних організмів, навіть при контакті з ними. Трави – це сильнодіючі лікарські засоби. Може здатися, що лікуватися травами дуже просто. Варто тільки підібрати лікарську траву з потрібними властивостями. При інфікуванні паразитарною інфекцією необхідна професійна медична допомога. Тільки так ви можете бути впевнені, що використовуєте потрібні трави і в правильному дозуванні.

Кращі природні засоби від паразитів

1. Чорний горіх

Зелена шкаралупа чорного горіха містить таніни. Це група антиоксидантів з протимікробними і протираковими властивостями. А один з цих танінів – юглон – має антипаразитарну дію. Вживання ядер чорного горіха або настоянки з його шкаралупи сприяє очищенню організму від личинок паразитів, ефективно видаляє глисти з кишечника.

2. Червоний пекучий стручковий перець

У перці містяться такі речовини, як капсаїциноїди. Вони згубно діють на патогенні організми. Тому сік цієї рослини вбиває грибкову інфекцію, володіє антибактеріальними і антипаразитарними властивостями. Запам’ятайте: паразити не люблять гострі приправи! Незважаючи на те, що червоний пекучий перець – корисний продукт, не варто ним зловживати. Є і деякі протипоказання до його вживання: переважно захворювання шлунково-кишкового тракту.

3. Гвоздика

До складу гвоздики входить евгенол, що надає цій приправі сильний і неповторний аромат. Ця біологічно активна речовина має антиоксидантну, протигрибкову, противірусну, знеболювальну, протизапальну та антипаразитарну дію. Причому вона набагато сильніша, ніж у багатьох інших приправ, фруктів, овочів. Дослідження олії гвоздики (проведене в 2014 році) виявило її виражений ефект на особливий вид паразитів, який мешкає в рибі. Якщо заражену ним рибу побризкати гвоздиковою олією, то буквально через годину гине від 80% до 90% паразитів.

4. Насіння огірків

До того ж до зволожуючих і поживних властивостей огірка, його насіння широко використовуються в тропічних країнах в лікуванні гельмінтозів. Активним інгредієнтом є амінокислота кукурбітин. З цією метою можна просто вживати огірки з їжею, а можна змолоти висушене насіння огірків і додавати його в салати і смузі. Для цього достатньо 1 чайної ложки на 1 порцію салату.

5. Часник

Часник відомий як чудовий засіб в лікуванні багатьох хвороб. Він містить речовини (аліцин і аджоа), що володіють вираженими антимікробними властивостями. Аліцин має протигрибкову, антивірусну, антибактеріальну і антипаразитарну дію. Він особливо ефективний при кишкових інфекціях, викликаних найпростішими.

Аджоа – з’єднання сірки, яке надає часнику характерний аромат. Аджоа також має антибактеріальні, протигрибкові та противірусні властивості. До того ж Аджоа ефективний при шкірних інфекціях. Дослідженнями встановлено, що навіть його одноразове використання вбиває збудника малярії і запобігає його розмноженню.

Для активізації аліцину, аджоа та інших біологічно активних речовин зубчик часнику перед вживанням необхідно дрібно подрібнити або потовкти. Регулярне вживання часнику в сирому вигляді забезпечує очистку організму від непроханих гостей.

При лікуванні від глистів часник необхідно приймати натщесерце. Лікування часником може бути різним, залежно від обраного рецепта. Це може бути велика разова доза або багаторазовий прийом невеликими порціями.

Незважаючи на те, що часник – корисний продукт, існують численні протипоказання до лікування часником. В даному випадку необхідно проконсультуватися з лікарем.

6. Імбир

Імбир – родич куркуми. Імбир – дивовижна приправа, яка до того ж надає лікувальну дію при проблемах з травленням, покращує кровообіг, очищає організм від токсинів, регулює рівень цукру в крові. Імбир також має протизапальну, антибактеріальну, антиоксидантну і антипаразитарну дію.

У журналі Parasitology International (2013) опубліковані результати дослідження, згідно з якими імбир знищує паразитів і їх яйця, відновлює печінку і кишечник від пошкоджень, викликаних паразитарною інфекцією. У лікуванні проти паразитів можна використовувати як сирий, так і сушений імбир.

7. Папайя

Папайя мабуть – найефективніший продукт для очищення організму від паразитів. Також з цією метою використовується і насіння цього фрукта. У 2007 році проведене дослідження, яке показало практично стовідсоткову ефективність насіння папайї в позбавленні організму від паразитів після семиденного лікування.

2 способи використання папайї в боротьбі з паразитами:

  • Очищений від шкірки фрукт поміщають на добу в яблучний оцет. Протягом 4-х днів з’їдайте по чашці папайї і випивайте по 50-60 г цього розсолу.
  • Виберіть з папайї насіння. Далі його необхідно змолоти. До змеленого насіння додайте 1 столову ложку кокосового масла першого віджиму, 1 склянку кокосового молока і очищену папайю. Все збийте в блендері до однорідної маси. Такий напій необхідно пити щодня вранці протягом 7 днів.

8. Насіння гарбуза

У насінні гарбуза міститься рослинний стероїд кукурбітацин. Сам по собі він гіркий і злегка токсичний, але саме ці його властивості знищують паразитів. Як і інші гіркі речовини, кукурбітацин має протипухлинну, блювотну і антипаразитарну дію. Дослідження китайських вчених, в якому насіння гарбуза змішувалося з горіхами катеху, виявили їх надзвичайну ефективність у вигнанні з організму стрічкових черв’яків (солітерів). Цей результат був підтверджений іншими дослідженнями.

Гарбузове насіння дуже популярне, і не тільки завдяки своїм цілющим властивостям і смаковим якостям. Гарбузове насіння дуже поживне, так як в ньому багато рослинного білка. До того ж воно – щедре джерело вітамінів, мінералів і мікроелементів: магнію, вітаміну Е, омега-3 жирних кислот, міді, селену і цинку. Гарбузове насіння потрібно їсти сирим, тобто без термічної обробки (оптимально в підсушеному вигляді). По можливості додавайте їх в різні страви і випічку. Лікарі рекомендують регулярно їсти гарбузове насіння для профілактики гельмінтозу і позбавлення від паразитів.

9. Куркума

Куркума – ще одна універсальна приправа, яка має безліч корисних властивостей. Вона, по суті, повинна займати перше місце в списку лікарських рослин з антипаразитарними властивостями.

В результаті численних досліджень виявлено протиракову, протизапальну і антипаразитарну дію її основного біологічно активного компонента куркуміну. Куркумін знищує не тільки статевозрілих паразитів, але і їх личинки і яйця.

Біодоступність куркуміну невисока. Але є особливі речовини-активатори, які підвищують його біозасвоюємість. Це піперин, що міститься в чорному перці, зіра і імбир. Необхідно враховувати і те, що куркумін не розчиняється у воді, тому куркуму краще вживати з додаванням рослинних жирів, особливо корисно з кокосовим маслом.

Для зручності можна приготувати пасту з куркуми, зберігати її потрібно в холодильнику і використовувати в разі потреби. Якщо ви боретеся з паразитами, пам’ятайте, що найбільш сприятливим середовищем для їх проживання є травна система. Тому в разі зараження паразитами особливо важливим є здоров’я кишечника. Необхідно збільшити вживання продуктів з пробіотиками: йогурту, кефіру, квашеної капусти, кімчі і інших ферментованих продуктів.

Пийте більше чистої води і відпочивайте.

Приправи проти паразитів

Пол Шерман, еволюційний біолог і професор нейробіології Корнельського університету (США), ось як описує взаємозв’язок між людьми, паразитами і травами:

Безпосередньою причиною використання приправ є наше бажання посилити смакову привабливість їжі. Але чому їжа з приправами смачніша? Знання про її корисні властивості передаються наступним поколінням через культуру і генетично, включаючи наші смакові рецептори і смакові переваги.

Людям, яким подобалася їжа з приправами, ймовірно, були здоровішими, особливо в спекотному кліматі. Вони жили довше і залишали після себе численне потомство, якому передавали свій кулінарний досвід. Вважається, що основною причиною використання приправ в спекотних країнах – це необхідність знищити бактеріальну і грибкову інфекцію.

Кулінарні рецепти – це своєрідний літопис боротьби між нами і паразитами. Мікроби борються з нами за одну і ту ж їжу. Все, що ми робимо з продуктами – сушимо, варимо, коптимо, солимо і додаємо приправи – це спроба уникнути отруєння нашими мікроскопічними конкурентами. Вони постійно мутують і їм вдається бути на крок попереду нас.

Єдиний спосіб уникнути зараження продуктів харчування – додати в рецепт ще одну приправу. Звичайно, це змінює смак страви, але люди, яким сподобався новий смак, будуть здоровішими. З давніх часів люди довіряють природним засобам в лікуванні паразитарних захворювань. Вони перевірені століттями і значно безпечніші за хімічні препарати. До того ж багато засобів можна застосовувати досить тривалий час без шкоди для організму. Крім антипаразитарної дії, вони зміцнюють імунну систему, заповнюють дефіцит вітамінів, нормалізують роботу шлунково-кишкового тракту. Їх переваги безперечні!

Джерело

Поділись


Новини партнерів