Детоксикація за 24 години: 6 простих ідей

Зараз у розпалі пора відпусток, а на відпочинку ми любимо дозволяти собі поласувати смачними стравами та напоями. Утриматися від розгулу вдається небагатьом, хоча до пляжного сезону ми готуємося з особливим завзяттям, урізуючи раціон і потіючи в спортзалі. Але така старанність не гарантує, що після повернення додому ви побачите в дзеркалі не засмаглу щасливу мордочку, а необхідність в інтенсивній детоксикації – щоб до понеділка повернути прийнятний вид і робочу бадьорість.

На щастя, до швидкого відновлення ведуть кілька простих кроків, а ефект буде помітний через добу. Сара Есей, популярний голлівудський дієтолог, обіцяє, що короткий детокс-курс по її порадах дасть ефект всього за 24 години, позбавивши від млявості, роздутого живота і мішків під очима.

1. ПОТРІБНО ДОБРЕ ВИСПАТИСЬ

Відправляйтеся в ліжко раніше, не наїдаючись на ніч і залишивши за порогом спальні усі відволікаючі об’єкти на кшталт ноутбуків і смартфонів. «Комфортний, довгий, здоровий сон – основа детоксикації та відновлення сил, – вважає Есей. – Сон допомагає у втраті ваги, зниженні стресу і виробленні кортизолу, а також в поліпшенні загального стану». Найприємніше, що це абсолютно не вимагає зусиль: просто переконайтеся, що в спальні не жарко, подушка зручна, завтра – вихідний, і дозвольте собі 10-годинний тур в царство Морфея.

2. ВИПИЙТЕ СКЛЯНКУ ВОДИ ВІДРАЗУ, ЯК ПРОКИНЕТЕСЯ

… і перед тим, як йти спати. І ще кілька – протягом дня. «Заправляючись водою після пробудження, ви освіжаєте і заряджаєте енергією кожну клітину, оскільки за кілька годин без додаткової гідратації організм потихеньку зневоднюється», – пояснює дієтолог.

3. ЗРОБІТЬ ВПРАВИ НА РОЗТЯЖКУ

«Кожні декілька годин влаштовуйте тренування-п’ятихвилинку, щоб порухатися і потягнутися. Це збільшить частоту серцевих скорочень і підбадьорить метаболізм, проганяючи кров через м’язи і спалюючи зайві калорії». Спробуйте і переконайтеся: швидка розтяжка – один з найприємніших моментів вашої короткої детоксикації.

4. ОЗДОРОВІТЬ СВІЙ ПИТНИЙ РАЦІОН

Дисфункція обміну речовин може проявлятися в збільшенні ваги, підвищенні артеріального тиску і холестерину, зниженні енергії, поклику до їжі і проблемах зі сном. Чимало дискомфорту доставляє також постійна тяжкість і здуття в животі. Щоб подолати неприємні відчуття і запустити метаболізм на повну котушку, налягайте на напої, які радять дієтологи: трав’яні чаї, чисту або мінеральну воду, овочеві бульйони.

5. УНИКАЙТЕ АЛКОГОЛЮ

На жаль, улюблений коктейль і навіть келишок просекко ніяк не вписуються в програму детоксикації. «Зрозумійте просту річ, – переконує доктор Есей. – Алкоголь для нас токсичний, а значить, організм прагне переробити його раніше за інші джерела енергії. Іншими словами, поки організм зайнятий алкоголем, інші калорії будуть відкладатися про запас. Плюс алкоголь зневоднює тіло і перевантажує метаболізм. Якщо ви всерйоз потребуєте швидкої детоксикації, забудьте про вино і пийте більше води».

6. БУДЬТЕ ОПТИМІСТАМИ

Гарний настрій лише сприяє детоксикації, тому не варто мучити себе критикою і думками в дусі «і чому я» або «все, більше ніколи». Take it easy, дозвольте собі вибирати. «Жоден продукт або напій не повинен вважатися забороненим, – каже Есей. – Просто розділіть їх на основні та ті, що з’являються у вашому меню зрідка і в скромних обсягах. Ви ж розумієте, що картопля фрі три рази в день вашого організму і не корисна, і неприємна, але іноді дуже бажана. Ось і дозволяйте собі, але нечасто». Тобто навіть в день детоксу, якщо відчайдушно захотілося шоколаду, Не забороняйте собі з’їсти часточку. Поки вибір усвідомлений, процес йде в правильному напрямку.

Джерело

Поділись


Новини партнерів