Як зрозуміти, що у вас глисти: відповідь фахівців

Про те, що в організмі з’явилися непрохані «мешканці», людина може навіть не здогадуватися. А нездужання списувати на різні захворювання, не підозрюючи про справжні причини дискомфорту. Глисти відмінно маскуються, наприклад, під захворювання печінки, жовчного міхура або шлунково-кишкового тракту. Які ж найбільш часті симптоми, які вказують на наявність у людини глистів?

Втрата ваги

Якщо ви раптово почали худнути, не змінюючи способу життя або харчування, варто звернутися до лікаря. Глисти забирають більшу частину поживних речовин, що потрапляють в організм, що призводить до різкої втрати ваги у людини.

Проблеми з шлунково-кишковим трактом

Порушення травлення, стільця, запори або, навпаки, безпричинна діарея також можуть свідчити про те, що у вас глисти. Паразити викликають роздратування в кишечнику, яке впливає на процес травлення, звідси і проблеми.

Болі в м’язах і суглобах

Симптоми, які легко прийняти, наприклад, за ознаки артриту, насправді можуть вказувати на наявність в організмі паразитів. Біль і ломота в суглобах і м’язах може бути імунною реакцією на присутність глистів.

Підвищена нервозність, дратівливість, порушення сну

Гельмінти виділяють токсичні речовини, які подразнюють центральну нервову систему. Звідси і перераховані вище неприємності.

Втома і погане самопочуття

Варто звернути увагу на постійну втому і сонливість. Гельмінти висмоктують з організму людини практично всі корисні речовини, що не може не позначатися на загальному самопочутті.

До інших ознак можливої ​​появи глистів також відносяться:

  • свербіж в області заднього проходу;
  • постійне відчуття голоду або, навпаки, відсутність апетиту;
  • скрип зубами уві сні;
  • часте здуття живота, яке довго не проходить;
  • погіршення стану шкіри, свербіж шкіри;
  • підвищення чутливості до алергенів.

Джерело

Поділись


Новини партнерів