Корисні олії для здоров’я, які повинні бути на вашій кухні

Якщо оливкова і соняшникова олії давно і міцно увійшли в наше життя і раціон харчування, то ці шість видів ще не завоювали наш кухонний простір. Пропонуємо розібратися, чому на них варто звернути увагу.

Олія розторопші

Дивно, але з насіння цього колючого бур’яну виходить на рідкість смачна і корисна олія. Вона відоме своїми детокс-властивостями і здатністю зміцнювати імунітет. Олія розторопші виводить з організму шлаки і токсини. Корисною вона буде і тим, хто страждає від хвороб печінки. Додавайте її в каші і використовуйте в якості заправки до гарнірів. Олію розторопші також можна піддавати термічній обробці.

Рисова олія

Якщо для нас рисова олія – все-таки екзотичний продукт, то в Азії ввона вже давно прижилася і часто використовується в приготуванні різних гарячих і холодних страв. Ця олія відома не тільки завдяки приємному смаку, але і своїми лікувальними властивостями. Рисова олія сповільнює процес старіння, сприяє поліпшенню серцево-судинної і травної систем, а також буде корисною тим, хто страждає від підвищеного рівня холестерину.

Гарбузова олія

Між іншим, це улюблена олія Гвінет Пелтроу. Вона, як адепт здорового харчування, наполегливо радить всім включити її в свій раціон харчування. До слова, підстав не довіряти їй немає. Гарбузова олія багата на вітаміни, покращує обмін речовин і сприяє поліпшенню чоловічого і жіночого здоров’я. Ідеально її використовувати, як салатну заправку і в якості доповнення до зернових гарнірів і рибі.

Олія волоського горіха

Як і сам волоський горіх, його олія сприяє поліпшенню роботи мозку, а також зміцнює пам’ять. Є багатим джерел Омега-3 жирних кислот. Завдяки приємному і трохи навіть деревному смаку, олія відмінно доповнить салати і соуси. Багато гурманів вважають за краще використовувати олію волоського горіха при приготуванні десертів і випічки.

Олія авокадо

Вона дуже популярна в Південній Америці, звідки і прийшла в Європу, а пізніше поширилася і по всьому світу. Насичена антиоксидантами, олія авокадо буде корисною як в косметичних, так і в кулінарних цілях. Її радять вживати при цукровому діабеті і при нервових зривах, тому що вітаміни і мікроелементи, які містяться в ній, позитивно впливають на загальний стан людини. Однак врахуйте, що олія авокадо дуже калорійна. Поєднуйте її з м’ясом і рибою.

Лляна олія

Ще один фаворит серед прихильників здорового харчування. Лляна олія відома не тільки як прекрасне джерело різних вітамінів, але і як продукт, що сприяє швидкому загоєнню ран, а також відновленню м’язів після фізичного навантаження. Вона також допомагає боротися із зайвою вагою і сприяє поліпшенню метаболізму. Заправляйте нею салати і каші.

Джерело

Поділись


Новини партнерів