Фахівці назвали 6 корисних властивостей пива

Склад пива відрізняється вмістом ряду вітамінів та інших корисних мікроелементів. Але корисні властивості пінного напою залежить від кількості випитого.

Зміцнює кістки. Дослідження вчених з Університету Тафта показало, що мінерал кремній, який входить до складу пива, робить кістки більш міцними і служить профілактикою остеопорозу. Але для прояву оздоровчого ефекту пивом не можна зловживати – його кількість не повинна перевищувати пляшки в день

Зменшує ризик ревматоїдного артриту. У різний час вчені отримували дані про те, що пиво здатне захищати людину від розвитку артриту. Так, шведські фахівці дійшли висновку, що вживання трьох пляшок пива в тиждень знижує ризик захворювання на 52%.

Служить профілактикою інфаркту та інсульту. Згідно з наявними даними, пиво активує зростання високощільних ліпопротеїнів (хороший холестерин), завдяки чому ризик виникнення інфаркту або інсульту може знижуватися на 40%.

Захищає від ниркових каменів. Невідомо точно чому, але ризик виникнення каменів у нирках у чоловіків, які споживають пиво (не більше пляшки в день), знижений на 20%.

Допомагає запобігти слабоумству. Однією з причин слабоумства є накопичення в організмі алюмінію, що руйнує мозкові клітини. Пивний компонент кремній зменшує кількість алюмінію, який поглинається організмом, це підтвердило не одне дослідження вчених.

Перешкоджає діабету. Було виявлено, що при помірному вживанні пива ризик виникнення цукрового діабету 2 типу може скорочуватися на 65%.

Джерело

Поділись


Новини партнерів