4 смертельних причини лікувати хропіння

Хоча хропіння є поширеним симптомом апное сну, але не у всіх, хто хропе, є обструктивне апное, тому важливо провести дослідження, щоб визначити причину хропіння.

Апное уві сні. Чим небезпечне?

Зазвичай член сім’ї або «партнер по ліжку» зауважує хропіння, за яким також може послідувати задуха або зупинка дихання.

Чи справді апное уві сні – смертельне?

Очевидно, що апное уві сні є серйозною незручністю. Чи смертельне воно? Звичайно.

Ось чотири результати, якими апное може нагородити людину, або його шкідливий вплив на ваше здоров’я. Що може сприяти таким станам:

1. Діабет.
Люди з діабетом більш схильні до ризику проблем зі здоров’ям. При неправильному лікуванні це може привести до пошкодження нирок, пошкодження нервів, сліпоти і ампутації.

2. Денна сонливість.
Хто не боровся зі сном о 3 годині дня на роботі? При апное сну ваше тіло не отримує потрібного вам відпочинку. Це означає, що вам може загрожувати засинання під час водіння або роботи з механізмами.

3. Хвороба серця.
Апное ставить вас під загрозу серцево-судинних захворювань – вбивця номер один у всьому світі.

4. Крововилив в мозок.
Інсульт – якщо не смертельний, то може викликати частковий параліч і втрату рухових функцій. Апное може викликати високий кров’яний тиск, що збільшує ризик інсульту.

Які ознаки апное сну?

Якщо у вас є які-небудь з наступних симптомів, запишіться на прийом до ЛОР-лікаря:

  • Проблеми з пам’яттю;
  • Сухість у роті або біль в горлі після пробудження;
  • Депресія або перепади настрою;
  • Ранкові головні болі;
  • Дратівливість;
  • Збільшення денної сонливості;
  • Чассто відвідуєте туалет протягом ночі.

Доброю новиною є те, що апное сну можна лікувати. Наприклад, з використанням апарату ППДП (постійний позитивний тиск в дихальних шляхах). У цього апарату є маска, яка одягається на ніс, а іноді і на рот. В результаті її застосування забезпечується постійний потік кисню, дихальні шляхи стають вільними, усувається хропіння і є гарантії, що ви не перестанете дихати вночі.

Джерело

Поділись


Новини партнерів