Вчені назвали продукти, від яких розвиваються психічні захворювання

Збільшення споживання цукру призводить до ризику біполярного розладу, а споживання смаженої їжі пов’язане з депресією. До такого висновку прийшли вчені з Університету Лома Лінда в США.

Фахівці проаналізували дані більш ніж 240 тисяч телефонних опитувань, які проводилися з 2005 по 2015 рік в рамках обстеження стану здоров’я жителів Каліфорнії.

Виявилося, що любителі фастфуду частіше скаржилися на психічні розлади в порівнянні з тими, хто дотримується здорового способу життя.

Було встановлено, що психічними захворюваннями страждають майже 17% опитаних, у 3,7% респондентів виявлені важкі розлади.

Розвиток психічних захворювань вчені пов’язали з харчуванням учасників опитування. За словами дослідників, збільшення споживання цукру призводить до ризику біполярного розладу, а споживання смаженої їжі пов’язане з депресією.

Джерело

Поділись


Новини партнерів