Коли не можна вживати банани: пояснення лікарів

Навіть абсолютно здорові люди після вживання бананів можуть страждати від здуття живота і харчової алергії. Для людей, які страждають певними хронічними захворюваннями, банани взагалі можуть бути небезпечними.

Лікарі назвали випадки, коли не можна їсти банани.

Варикоз та хвороби серця

Банани сприяють виведенню рідини з організму і тим самим збільшують густину крові. Тому їх, на думку медиків, не можна їсти при тромбофлебітах і варикозному розширенні вен, а також людям, які перенесли інфаркти та інсульти, які страждають від ішемічної хвороби серця.

Діабет

При цукровому діабеті обмежується вживання стиглих плодів, але при цьому для діабетиків хорошою їжею є незрілі й варені банани.

Гіпертонія

Якщо у людини підвищений тиск, є гіпертонія, їсти банани не потрібно. Нагадаємо, вони сприяють згущення крові.

Роздратований кишківник

У деяких людей банани викликають відтік жовчі, призводять до накопичення газів і здуття живота. Їхнє вживання не рекомендується людям із синдромом роздратованого кишечника.

Проблеми з травленням

Люди, у яких є проблеми зі шлунком, теж можуть постраждати через банани, після яких підвищується кислотність шлункового соку. Лікарі попереджають: банани не можна їсти натщесерце, запиваючи водою.

Ожиріння

Штучне дозрівання бананів сприяє тому, що частина складних вуглеводів, які містяться в них, таких як крохмаль і клітковина, конвертуються в вуглеводи з високим глікемічним індексом, що провокує зростання рівня цукру в крові, при якому сповільнюється метаболізм і активно розмножуються жирові клітини. При критичних проблеми з вагою їсти банани не можна.

Джерело

Поділись


Новини партнерів