Як зрозуміти, що потрібна детоксикація, і ще 5 головних питань про очищення організму

Детоксикація покликана поліпшити ваш метаболізм – втрата ваги не є головною метою детоксикації, проте є багато причин, чому під час детоксикації люди худнуть. По-перше, коли ви дотримуєтесь програми детоксикації, ви можете радикально змінити свою дієту, переставши приймати їжу, яка утворює слиз або викликає затримку води. Це одна з причин, чому ви худнете.

Але найважливіша причина полягає в тому, що 90% молекул токсинів, які ми споживаємо, є ліпофільними, що означає, що вони мають спорідненість з жиром. Тому, коли ви споживаєте токсини, ваше тіло буде намагатися «захистити» себе і утримувати або навіть виробляти жир, щоб оточити токсичну молекулу. Отже, коли ви видаляєте молекулу токсину, ви також позбавляєтесь від жирової маси.

Світ стає все більш токсичним через поширення промислових хімікатів, пестицидів, важких металів і радіоактивних елементів – їх просто неможливо уникнути.

Детоксикація важлива для очищення наших тканин і органів, зниження окисного стресу, зменшення запальних процесів, зміцнення імунної системи і поліпшення метаболізму.

Не існує чітко встановленого графіка для очищення. Для деяких людей оптимально проводити детоксикацію раз на рік, комусь – раз в два роки, ну а хтось відчуває себе добре при сезонному очищенні. Кращий спосіб – слухати своє тіло. Вам по-справжньому варто задуматися про детоксикацію, якщо ви відчуваєте тяжкість, занепад сил, «вигорання» і в цілому ведете нездоровий спосіб життя. Інтоксикація викликає часті проблеми зі здоров’ям і пригнічення імунної системи. Якщо ви часто хворієте або відчуваєте слабкість, ймовірно, детоксикація – це найкраще, що ви можете зробити для свого організму.

Чи правда, що не варто проводити детоксикацію тільки на соках, і що людині необхідний білок?

Програма детоксикації протягом декількох днів тільки з соками і чаями не є програмою детоксикації. Ми можемо провести день на рідкій дієті, вживаючи сік – але тільки один день і не більше того, тому що метаболічні шляхи для детоксикації печінки вимагають присутності кількох амінокислот, іншими словами, білки (рослинні і тваринні джерела) мають вирішальне значення в програмі детоксикації. Ми рекомендуємо дотримуватися двох фаз очищення печінки, кожна з яких вимагає спеціальних поживних речовин і ензимів для забезпечення правильного процесу детоксикації.

Які є заборони в детоксикації? Протипоказання?

Кожен, хто живе сучасним життям, може пройти грамотну програму детоксу (найкраще – в клініках і під наглядом фахівців). Тільки вагітні або жінки-годувальниці не можуть слідувати програмі детоксикації, оскільки токсини можуть надходити в організм дитини через рідини матері: плаценту або молоко.

Як часто потрібно проходити детоксикацію?

Профілактичну детоксикацію можна проводити кожні 6 місяців. Втім, ви можете пройти детоксикацію після періодів надмірного вживання рафінованих продуктів або алкоголю. Весна – ідеальний час року для детоксу. Після періоду підвищеної фізичної потреби або емоційної напруги, незабаром після хвороби, коли організм більш вразливий через виснаження поживних речовин – також слід пройти детоксикацію.

Джерело

Поділись


Новини партнерів