5 порад, які можуть допомогти схуднути за місяць

Лікар-психотерапевт, що спеціалізується на харчовій поведінці, Михайло Гаврилов, вважає, що схуднути можна, змінивши звички, через які набирається вага.

Спеціаліст поділився порадами, які можуть допомогти знизити вагу протягом місяця.

Вести харчовий щоденник. У такий щоденник потрібно записувати абсолютно все, будь-який шматочок, з’їдений за день. Даний метод дозволяє людині усвідомити, що він споживає занадто багато їжі, а також занадто багато їсть «сміттєвої» їжі. Ведення щоденника допомагає підходити до харчування обдумано.

Зважуватися. Експерт радить зважуватися щодня-вранці, відразу після пробудження. Регулярне зважування також грає роль дисциплінуючого фактора в плані споживаних калорій. Вага може змінюватися в силу різних обставин, але, бачачи приріст другий тиждень, потрібно бити на сполох.

Регулярно їсти овочі і корисні жири. Лікар радить щодня з’їдати 450-700 грамів некрохмалистих овочів і зелені. З його слів, клітковина, що міститься в них, активізує виведення з організму жирових молекул.

Що стосується корисних жирів, їх споживання стимулює роботу генів, що відповідають за розпад жирів, знижує тягу до жирної і солодкої їжі. Джерелами таких жирів є риба, горіхи, авокадо.

Відмовитися від їжі готового виробництва.Така їжа майже не містить корисних для організму людини речовин (вітамінів, мінералів, жирів, амінокислот), або містить їх у мінімальній кількості і в поєднанні зі штучними інгредієнтами. Вимагаючи речовини, з допомогою яких можна будувати клітини, гормони, ферменти, організм буде примушувати до пошуків нової порції їжі.

Звести кількість цукру до мінімуму. Щоб звикнути до зникнення солодощів з щоденного раціону, організму необхідно 28 дні. За цей час відбувається повне оновлення смакових рецепторів і звична для людини тяга до всього солодкого зникає. Фахівець радить набратися терпіння і витримати, тобто замість солодкого їсти овочі, фрукти і натуральні молочні продукти. Якщо постійно слідувати цій звичці, вона закріпиться, а результатом стане довгоочікуване схуднення.

Джерело

Поділись


Новини партнерів