На скільки кілограм можна схуднути за місяць без шкоди для здоров’я?

Справа не в ліні, відсутності мотивації або постійному бажанні їсти – наш організм просто не здатний в експрес-режимі спалювати величезну кількість жиру без негативних наслідків для здоров’я. В результаті досліджень лікарі-дієтологи прийшли до висновку, що без шкоди для здоров’я ми можемо втратити за місяць лише обмежений відсоток жиру.

Від чого залежить швидкість схуднення?

В першу чергу від початкової ваги: чим більше зайвих кілограмів, тим швидше з’являться перші результати, особливо при використанні екстремальних методів.

Якщо жінці вагою 95 кг позбутися 5 кг не складе труднощів, то при 65 кг домогтися такого результату набагато складніше.

Також на темпи схуднення впливають:

  • вік і тип фігури;
  • рівень активності;
  • харчові звички;
  • стан здоров’я, наявність хронічних захворювань;
  • рівень стресу.

Якщо дієта і фізичні навантаження підібрані правильно, помітні результати з’являться вже в перший тиждень. Але не варто спокушатися – на старті організм залишає зовсім не жир, а вода. За цей період можна втратити від 2 до 7 кілограм, залежно від початкової ваги.

На другому тижні організм починає витрачати перші, поверхневі запаси підшкірного жиру. Швидкість схуднення помітно знижується, і при вихідній вазі 65 кг в цей період оптимально худнути не більше, ніж на 1,5-2 кг.

На 3 і 4 тижні починається спалювання «старого» жиру, який зникає ще повільніше. У цей період процес схуднення може взагалі зупинитися або проходити практично непомітно. Вага може знижуватися на 500 гр. в тиждень при нормальній конституції тіла, і на 1-2 кг при ожирінні.

На скільки кг можна схуднути за місяць без шкоди для здоров’я?

Таким чином, без повної відмови від їжі та інших екстремальних методів за місяць можна скинути:

  • До 5 кг при вихідній вазі до 65 кг.
  • До 8-10 кг при початковій вазі понад 65 кг.

Зверніть увагу: навіть для досягнення таких, незначних результатів, потрібно правильно підійти до процесу схуднення.

Методи схуднення без стресу для організму

Щоб худнути без шкоди для організму, намагайтеся дотримуватися наступних правил:

Не поспішайте відразу сідати на жорстку дієту. Для початку приведіть в порядок свій звичайний режим харчування: не переїдайте, рідше купуйте фаст-фуд і продукти з високим вмістом цукру. Можливо, навіть такий невеликий крок уже допоможе досягти перших результатів.

Поступово збільшуйте фізичну активність. Якщо одночасно обмежувати себе в улюблених ласощах і почати займатися в тренажерному залі, організм зазнає справжнього стресу, за яким може послідувати зрив. Для початку спробуйте частіше ходити пішки, робити зарядку і просто більше рухатися.

Зробіть здорове харчування і активний спосіб життя своєю звичкою, а не тимчасовим вирішенням проблеми. Це допоможе уникнути зривів і хвороб на тлі різкої втрати ваги.

Не існує чарівних таблеток, які допомогли б швидко схуднути всього за 1 місяць з гарантією того, що зайві кілограми не повернуться назад. Важливо пам’ятати, що схуднення – це процес, в якому важливий щоденний вибір правильної їжі і регулярна активність.

Джерело

Поділись


Новини партнерів