Фахівці назвали простий метод виведення токсинів через ноги

Токсини, які знаходяться в нашому організмі, зазвичай виводяться з потом, сечею або калом. Але неспокійний темп сучасного життя, який супроводжується стресом, поганим харчуванням і нестачею сну, має тенденцію безперервно посилювати накопичення токсинів в нашому організмі, тим самим послаблюючи нашу імунну систему.

Накопичення токсинів може викликати здуття живота, затримку води, втому і запалення, а коли порушується кровообіг, стає складно виводити їх. Часто для виведення токсинів необхідно використовувати такі методи, як масаж, рефлексологію або ванни для ніг.

Оскільки ступні мають понад 7000 нервових закінчень, ванна для ніг є альтернативним методом очищення від токсинів. Для цього використовуються англійська сіль, харчова сода і рицинова олія.

Англійська сіль

Англійська сіль або сіль Епсома допомагає в лікуванні багатьох захворювань. Вона багата на магній і сульфати, які сприяють детоксикації організму. Відповідно до одного дослідження, у людей, які приймають ванну з сіллю Епсома, підвищується рівень магнію і сульфату в крові.

Крім того, сіль Епсома зменшує запалення завдяки вмісту магнію, зменшуючи біль при артриті. Також допомагає боротися з психічним стресом завдяки магнію. Було виявлено, що цей елемент зменшує дратівливість, депресію і підвищує концентрацію.

Рицинова олія

Має протизапальну і протигрибкову дію завдяки вмісту ріцинолеїнової і ундециленової кислоти. Цей продукт підтримує імунну систему, збільшуючи кількість простагландинів, які зміцнюють захист організму. Також дозволяє розслабитися і відновлює шкіру, завдяки мінералам і вітаміну Е.

Харчова сода

Протигрибковий, антибактеріальний, загоюючий і протизапальний засіб. Крім того, це продукт з нейтральним pH, що захищає шкіру від зовнішніх впливів. Володіє розслаблюючим ефектом і зменшує м’язову втому в поєднанні з англійською сіллю.

Рецепт ванночки для ніг для позбавлення від токсинів

Складові:

– 2 столові ложки англійської солі;

– 2 столові ложки харчової соди;

– 10 крапель рицинової олії;

– 5-6 літрів гарячої води.

Приготування:

Влийте гарячу воду в тазик (бажано керамічний), потім додайте сіль, харчову соду і рицинову олію. Занурте ноги в ванночку не більше ніж на 20 хвилин, так як сода може подразнювати шкіру, якщо продовжите час. Потім обполосніть ноги водою, протріть насухо і нанесіть зволожуючий крем. Завдяки гарячій воді ванночка для ніг відкриє пори і полегшить засвоєння всіх цих інгредієнтів.

Джерело

Поділись


Новини партнерів