Лікарі назвали корисні властивості огірків

Огірок – овоч дуже скромний, але його вживання може покращувати багато внутрішніх процесів і зміцнювати клітини людського організму.

Поповнюють щоденний запас вітамінів. Влітку організм інтенсивніше втрачає корисні речовини, тому їжте по можливості в цю пору року огірки. Вони містять вітаміни, які кожен день потрібні організму, – зокрема, це вітаміни A, B і C, які зміцнюють імунну систему і захищають від занепаду сил. Посилити цей ефект можна, змішавши огірковий сік зі шпинатом і морквою.

Оздоровлюють мозок. Звичайні огірки є чудовими джерелами антиоксидантних речовин флавонолів. Ці мікроелементи відомі своєю здатністю покращувати нервові імпульси, підвищуючи якість нейронного зв’язку між клітинами мозку.

Полегшують реакції на стрес. Огірки містять велику кількість вітамінів групи В (вітамін В1, вітамін B5 і вітамін В7), корисних для зменшення стану тривоги і пом’якшення наслідків стресу.

Покращують травлення. Огіркова шкірка постачає організм нерозчинними харчовими волокнами, які покращують проходження харчових мас по кишечнику і служать профілактикою запорів. Якщо людина страждає від кислотного рефлюксу, то огірки фактично можуть грати роль натуральних ліків.

Захищають від набору ваги. Огірки містять в собі відразу два найважливіших для боротьби з жировими відкладеннями компонента – клітковину і воду. Не потрібно морити себе голодом, щоб зберігати стрункість, – необхідно вживати більше продуктів, завдяки яким організм інтенсивніше переробляє жир.

Підтримують серцеву функцію. Калій, наявний в огірках, покращує процеси регуляції кров’яного тиску. Цей елемент відповідальний за передачу нервових імпульсів, за рахунок яких здійснюється скорочення серцевого м’яза і сама серцева функція.

Джерело

Поділись


Новини партнерів