Склянка цього соку в день може допомогти перемогти гіпертонію

Фахівці Лондонської медичної школи провели серію експериментів з вживанням бурякового соку.

Вживання бурякового соку сприяє розширенню кровоносних судин і поліпшенню кровопостачання, що може стати порятунком для гіпертоніків.

Група жінок і чоловіків (всього 15 осіб), систолічний тиск яких становив 140-159 мм рт. ст., випивали щодня 250 мілілітрів бурякового соку або води, не приймаючи при цьому ліків для зниження тиску.

В результаті з’ясувалося, що у тих учасників, які вживали сік буряка, знизився як систолічний, так і діастолічний тиск – в середньому на 10 пунктів. Найбільш виражений ефект спостерігався через 3-6 години після пиття соку, але у деяких людей він був помітний і через 24 години.

Говорячи про те, за рахунок чого буряковий сік може допомагати перемагати гіпертонію, вчені вказали на високий вміст в ньому харчових нітратів. У склянці соку їх міститься стільки ж, скільки в пучку салату-латук. У процесі засвоєння нітратів організмом ці речовини перетворюються спочатку в нітрити, а потім – в окис азоту, газ, який надає розширюючу дію на кровоносні судини.

“Ми були здивовані тому, що речовини, які містяться в складі бурякового соку, можуть давати настільки великий результат. Однак поки не зрозуміло, чи зберігається цей ефект в довгостроковій перспективі” , – висловилися автори проекту.

Вони продовжать вивчати ефект бурякового соку.

Джерело

Поділись


Новини партнерів