Лікарі назвали найбільш ефективний напій для зниження цукру в крові

Один з кращих способів контролювати рівень цукру в крові – здоровий збалансований раціон харчування. Він включає один з найкорисніших напоїв, який довів свою ефективність в зниженні рівня цукру в крові.

Так, в рекомендований системою охорони здоров’я широкий асортимент продуктів, що включає фрукти, овочі, рибу, нежирне м’ясо, цільнозернові страви, дослідники пропонують внести сік із зелених листових овочів. За їхніми словами, саме він може допомогти пацієнтам з діабетом знизити цукор в крові, завдяки високому вмісту антиоксидантів.

Особлива роль відводиться такому зеленому листовому овочу, як капуста.

Одне з досліджень показало, що сік з неї допоможе регулювати рівень цукру, поліпшить кров’яний тиск при субклінічній гіпертонії. В рамках цього дослідження ефект був досягнутий за 6 тижнів, коли учасники пили по 300 мл капустяного соку в день.

Інші зелені листові овочі, які будуть ефективними для регулювання рівня цукру в крові, включають шпинат, звичайну і китайську листову капусту – пліч чой.

Крім капустяного соку, доведена також користь куркуми. Завдяки вмісту куркуміну, вона зменшує запалення при діабеті 2 типу та також регулює рівень цукру.

Разом з правильним харчуванням експерти рекомендують діабетикам не забувати про фізичну активність. Вони пояснюють це тим, що вправи допоможуть скинути зайву вагу або підтримати здоров’я, а також збільшать кількість глюкози, яку м’язи використовують для вироблення енергії.

Оскільки регулярна фізична діяльність зменшує кількість цукру, оптимальна активність повинна бути не менше 2,5 години в тиждень.

Все це в комплексі сприяє більш ефективному використанню організмом інсуліну.

Джерело

Поділись


Новини партнерів