Скільки бананів ви повинні з’їдати в день: відповідь фахівців

Банани – це корисне доповнення практично до будь-якої дієти, але вживання занадто великої кількості одного виду їжі, включаючи банани, може принести більше шкоди, ніж користі.

Банани зазвичай не вважаються висококалорійною їжею. Однак, якщо ваша бананова звичка змушує вас їсти більше калорій, ніж потрібно вашому тілу, це може привести до нездорового збільшення ваги.

Крім того, більше 90% калорій в бананах можна отримати з вуглеводів.

У незрілих або зелених бананах основним джерелом вуглеводів є крохмаль. У міру дозрівання плодів крохмаль перетворюється на цукор. Таким чином, на той час, коли ваш банан дозрів для того, щоб їсти, велика частина калорій може надходити з цукру.

Надмірне споживання вуглеводів – без балансу з білками і корисними жирами – може ускладнити контроль цукру в крові для людей з такими станами як діабет.

Крім того, вживання в їжу занадто великої кількості бананів може привести до дефіциту поживних речовин, особливо якщо ви не вживаєте мікроелементи, яких немає в бананах, такі як білок, жир, кальцій, вітамін D і залізо.

Баланс і різноманітність є відмінними рисами здорового харчування.

Ваше тіло являє собою складну систему, яка вимагає багатьох видів поживних речовин для правильного функціонування. Кращий спосіб переконатися, що ви отримуєте все, що потрібно вашому тілу, – це їсти їжу з кожної групи продуктів.

Не існує певної кількості бананів, які автоматично роблять їх добрими чи поганими. Це дійсно залежить від ваших унікальних потреб в калоріях і поживних речовинах.

Теоретично, ви можете з’їсти стільки бананів, скільки захочете, за умови, що ви не будете надмірно споживати калорії, витісняючи інші продукти і поживні речовини, яких потребує ваше тіло, або завдаючи шкоди вашому здоров’ю іншими способами.

Проте, від одного до трьох бананів в день, ймовірно, буде вважатися помірним споживанням для більшості здорових людей.

Не забудьте включити в свій раціон безліч інших фруктів, овочів, нежирних білків і корисних жирів, багатих поживними речовинами.

Джерело

Поділись


Новини партнерів