Лікарі розповіли у яких випадках не варто їсти сир

Хоча сир і відноситься до числа корисних продуктів відразу для великого числа людей, у нього є певні протипоказання.

У деяких випадках лікарі рекомендують обмежити вживання сиру або повністю прибрати його з раціону. Ось хвороби, при яких їсти сир не варто:

  • Наявність атеросклерозу.
  • Непереносимість лактози.
  • Деякі форми хвороб шлунково-кишкового тракту.
  • Проблеми з роботою нирок.

Продукт сумнівної якості. У складі сиру не повинно бути додаткових інгредієнтів, хімікатів і консервантів, тільки закваска і молоко. На поверхні продукту не повинно бути сироватки або жовтизни. Якщо на упаковці вказано термін придатності більше 7 днів, значить, в ньому присутні консерванти.

Знежирений сир. Такий продукт асоціюється з усім дієтичним, але дослідження показують, що суттєвої користі знежирений сир організму не приносить. Сир може дати йому кальцій і вітамін D, але для цього в продукті повинен бути жир. Найбільш збалансованим експерти визнають 9% сир, але також вписується в здоровий раціон сир 5%.

Сир вранці. Згідно з рекомендаціями дієтологів, сир не варто їсти вранці, для підтримки стрункості його краще вживати в другій половині дня. Білок, що міститься в сирі, довго засвоюється, якщо з’їсти його вранці, то якраз до пізнього вечора розіграється апетит.

Джерело

Поділись


Новини партнерів