6 простих звичок, які допоможуть вживати менше цукру

Дієтологи не раз акцентували увагу на тому, що надмірне вживання цукру може привести до ожиріння, збільшити ризик виникнення серцево-судинних захворювань, підвищити холестерин, викликати цукровий діабет, відбитися на стані шкіри і привести до ряду інших неприємних захворювань. Відмовтеся від зайвого цукру, слідуючи нижче вказаними звичкам:

Не голодуйте

Часто в якості перекусу ми використовуємо якусь шоколадку, батончик, цукерку або інші солодощі, які швидко втамовують голод. Замініть цю їжу на корисну: носіть з собою свіжі фрукти, повноцінно харчуйтеся під час основних прийомів їжі і для обіду беріть з собою на роботу контейнер з домашньою їжею.

Готуйте вдома

Домашня їжа містить менше цукру і зовсім не містить шкідливих домішок на зразок консервантів, барвників, підсолоджувачів. До того ж під час готування ви можете додати ту кількість цукру, яку вам необхідно. Як варіант, ви можете попрактикувати приготування домашніх солодощів з натуральними солодкими замінниками начебто фруктів або стевії.

Знайдіть аналоги

Замініть йогурти з добавками натуральними йогуртами без домішок зі свіжими ягодами і фруктами. Замість солодкої води пийте домашні лимонади, а мюслі замініть домашньою гранолою.

Вивчайте склад магазинних солодощів

У великих кількостях цукор може бути присутнім в несподіваних продуктах: холодному чаї в пляшечках, мюслях-батончиках, морозиві, улюбленому йогурті і інших продуктах. Завжди звертайте увагу на етикетки товарів, що купуються.

Скорочуйте кількість уживаних солодощів

Якщо ви звикли пити чай з трьома ложками цукру, скоротіть їх кількість до двох, потім – до однієї. Не їжте за раз більше двох цукерок. Надмірне вживання цукру впливає на смакові рецептори, від чого вони стають менш чутливими.

Займайтеся спортом

Якщо ви як і раніше заїдаєте стрес солодким, придумайте йому альтернативу. Відмінний спосіб – фізичні навантаження. І корисно, і ефективно, ще й спалює калорії.

Джерело

Поділись


Новини партнерів