Планка кожен день: як зміниться ваше тіло після такої вправи

Вважається, що планка – дуже ефективна вправа, яка допоможе докорінно змінити тіло. Вона, мабуть, ніколи не вийде з моди і буде користуватися популярністю як серед чоловіків, так і серед жінок.

Але як же змінюється тіло, якщо планку робити кожен день? Давайте розбиратися разом.

Тіло прийде в тонус

Тіло стане більш м’язовим, прийде в тонус. Ця вправа корисна для всіх основних груп м’язів, які відповідають за різні речі. Наприклад, поперечні м’язи живота відповідальні за підняття важких предметів, прямий м’яз живота відповідає за кубики пресу, а косі м’язи живота – за «вигин» і «перекручування» тулуба. Сідничні м’язи відповідають за поставу. Дуже важливо, щоб вони були в тонусі.

Причому планку можна робити не тільки для того, щоб нарощувати м’язи, але і продовжувати робити це в якості профілактики. Це дозволить зміцнити м’язи і забезпечити якісну підтримку спини.

Покращиться метаболізм

Планка стане відмінною вправою для схуднення. Вона дозволить спалювати калорії, зміцнювати м’язи і спалювати жир. Але важливо робити її кожен день. Особливо це корисно при сидячій роботі. Якщо робити планку кожен день до або після роботи на протязі до 10 хвилин, то можна істотно поліпшити метаболізм.

Покращиться постава

Як ви вже, напевно, здогадалися, планка – ідеальна вправа для поліпшення постави. Це одна з найбільш ефективних вправ для спини. Постава підтримує кістки в правильному положенні, а це робить суглоби і м’язи сильнішими. До того ж це забезпечує гарну, граціозну ходу, робить людину більш впевненою у собі і здоровою.

Розвиток рівноваги

Якщо ви не можете встояти на одній нозі більше пари секунд, то вам терміново треба робити регулярно планку. Ця вправа допоможе розвивати рівновагу. Дуже часто цей показник говорить про слабкість м’язів, в тому числі живота. А за рахунок планки можна їх розвинути і поліпшити.

Покращиться гнучкість

Гнучкість нерозривно пов’язана з виконанням планки. Так як вправа задіює задні групи м’язів, включаючи плечі, лопатки і ключиці, а також розтягує сухожилля, стопи і пальці ніг, то гнучкість істотно покращиться. А бічна планка дозволить розробити косі м’язи, що теж позитивно змінить тіло.

Покращаться функції нервової системи

Позитивний вплив проявиться і на нервовій системі. Завдяки планці можна поліпшити стан не тільки тіла, а й душі. Як і будь-яка фізична вправа, планка забезпечує гарний настрій. Вся справа в тому, що вона розтягує м’язи і сприяє зняттю напруги.

Джерело

Поділись


Новини партнерів