Як назавжди забути про кандидоз?

Поява і подальше розмноження кандиди здатне викликати найбільш несприятливі наслідки, включаючи збої в роботі гормонів. Безконтрольна дія даного грибка часто лежить в основі різних хворобливих явищ, серед яких менопауза, ПМС, зайва активність естрогену, занижене лібідо, запаморочення, бурхлива зміна настрою, надмірна вага. Надмірна присутність цього грибка провокує запалення тканин, що, в свою чергу, веде до подальшого поширення грибка по організму.

Що потрібно робити для того, щоб забути про кандидоз?

В процесі метаболізму розглянутого грибка виділяється близько 70 різного роду токсичних речовин, деякі з них шляхом імітації гормону естрогену порушують сформований гормональний баланс, що має негативні наслідки для організму.

Що потрібно робити для того, щоб забути про кандидоз? І як впливає дієта на нормалізацію балансу гормонів?

Головним способом попередження і викорінювання кандиди, а також повернення гормонального балансу в норму, не застосовуючи медичні препарати, виступає дієта, що включає в себе два етапи:

1.Повне виведення кандиди з організму.

Приведення мікрофлори кишечника в нормальний стан і подальшу її підтримку на прийнятному рівні.

Перший етап

Жінка робить все необхідне для виведення кандиди, шляхом очищення шлунково-кишкового тракту від самого грибка, а також його побічних продуктів, що виникають в результаті розпаду. Як наслідок, оздоровлюється мікрофлора кишечника, стає кращим імунітет.

Даний етап можна проводити із застосуванням одного з двох методів, а саме:

1. Вживання в їжу виключно рідкої їжі (це слід робити в період від одного до двох днів).

Для цього необхідно зварити бульйон з овочів, до складу якого входять:

  • цибуля ріпчаста (одна штука);
  • часник (три часточки);
  • селера (одна гілочка);
  • браунколь (один пучок)

Дані інгредієнти розраховані на один літр води. Солять на свій розсуд.

У каструлю наливають воду, після чого поміщають туди продукти. Овочі варять, поки вони не будуть готові. Потім бульйон проціджують, з нього виймають відварені овочі.

Бульйон випивається за один день. П’ється маленькими ковтками.

Одночасно в даний період слід випивати по максимуму чистої води, яка сприяє виведенню з організму накопичених в ньому токсинів.

Подібну дієту непогано робити хоча б раз в 3-4 тижні, або ж використовувати її як підготовку, що передує другому способу позбавлення від присутньої в організмі кандиди.

2. Овочева дієта (вживання виключно свіжих і тушкованих овочів). Триває протягом від трьох до п’яти днів.

За рахунок того, що в раціоні харчування будуть відсутні алкоголь, цукор і крупи, позбавлення від кандиди буде відбуватися значно швидше. В цей період бажано їсти овочеві салати (з різних видів капусти, спаржі), які заправляються соком вичавленого лимона або олією (з кокоса або оливковою).

Подібні салати слід їсти по черзі з тушкованими овочами. При цьому, необхідно повністю відмовитися від тих овочів, в яких присутній крохмаль (до них відносяться картопля, морква, буряк). Справа в тому, що вони збільшують цукор в крові, що створює сприятливу обстановку для поширення кандиди.

І, природно, слід споживати по максимуму чисту воду, яка сприяє виведенню токсичних речовин.

Етап № 2

Після того, як токсини були виведені (як і побічні продукти грибка), слід приступити до оздоровлення мікрофлори кишечника, роблячи все необхідне для її підтримки на належному рівні. Дієта є тим засобом, який налагодить апетит, ліквідує бажання з’їсти щось солодке, приведе мікрофлору в нормальний тонус.

Основними принципами подібної дієти є:

  • повна відмова від їжі, що містить велику кількість вуглеводів (солодощі різного роду), а також від спиртного і цукру. Дані продукти створюють основу для того, щоб кандида поширювалася далі по організму, негативно впливають на імунітет. Якщо система імунітету досить функціональна, вона самостійно здатна впорядкувати процес зростання кандиди.
  • замість них слід вживати картоплю (солодку), моркву, шпинат, капусту (кучеряву), спаржу.
  • ввести в щоденний раціон продукти з великим вмістом ферментів (кефір, капусту квашену і деякі інші). Вони сприяють приведенню мікрофлори в належний стан.

Потрібно бути готовим до того, що дана дієта поголовно вбиває грибки кандиди, виводить з кровообігу численні токсини, в зв’язку з чим для цього періоду характерні нижченаведені прояви:

  • часті головні болі;
  • відчуття повної втрати сил;
  • запаморочення;
  • збої в роботі кишечника (запори, що змінюються проносом, а також надмірне утворення газів);
  • надмірне потовиділення;
  • періодично виникає висока температура;
  • гайморит;
  • ознаки, що вказують на застуду;
  • різного роду шкірні алергічні прояви.

Всі вони в більшості випадків тривають не більше одного тижня. І це означає, що кандида виводиться з організму.

Додатково до цього потрібно пити якомога більше води, виводячи присутні токсини.

Щоб прискорити процес, слід сходити в лазню або сауну. І через два-три тижні до вас повернеться енергійність, тіло знову знайде легкість, голова буде світлою, настрій буде здебільшого позитивним. А до цього і веде пропонована дієта.

Джерело

Поділись


Новини партнерів