9 продуктів з несподіваними лікувальними властивостями

Виявляється, що звичні продукти можуть не тільки наситити організм корисними речовинами, але і вилікувати його. Продукти з лікувальними властивостями мають заспокійливу і болезаспокійливу дію, стримують запальні процеси і виступають в ролі профілактичного засобу від багатьох недуг.

Вважаєте це чимось на зразок фантастики? Цей список з дев’яти продуктів з несподіваними лікарськими властивостями розвіє будь-які сумніви.

Картопля

Цей популярний овоч використовується для приготування страв. Виявляється, крім свого корисного складу і смаку картопля має позитивний ефект на загальний стан організму. Як і багато інших продуктів з високим вмістом крохмалю, він стимулює виробництво серотоніну. А ця речовина є відмінним антидепресантом природного походження.

Тому наступного разу, коли в житті настане непростий період, намагайтеся їсти більше різних страв з цього овоча. Разом з порцією серотоніну ви отримаєте ще й багато вітаміну А.

Птиця

М’ясо птиці містить велику кількість триптофану. А він є похідною хімічної сполуки серотоніну, який є ефективним антидепресантом. Потрапляючи в організм, ця речовина викликає почуття задоволення і дає заспокійливий ефект.

Тому, якщо раптом будете відчувати себе напружено і незадоволено, обов’язково з’їжте страву з індички, курки або іншої птиці. Після такої страви незаплановане задоволення вам гарантовано.

Какао

Цей продукт є основним інгредієнтом улюблених багатьма з дитинства ласощів, таких, як шоколад і однойменний молочний напій. Він містить ряд з’єднань, які викликають підвищення запасу енергії. Також в складі какао-бобів є багато жирів, білків, вуглеводів і дубильних речовин, які чинять на організм тонізуючу дію. Какао стимулює роботу мозку, знімає напругу і при цьому значно підвищує настрій. Крім того, завдяки великій кількості поліфенолів в какао цей продукт може привести в норму тиск.

Мускатний горіх

Мало хто знає, але мускатний горіх через свій склад вважається сильним стимулюючим і тонізуючим засобом. Він має протизапальні і в’яжучі властивості, надає на організм заспокійливу та антибактеріальну дії. Цей продукт здатний відновлювати тканини епітелію, тому може стати відмінними природними ліками в боротьбі з виразкою шлунка і дванадцятипалої кишки. Ну і на додачу до всього мускатний горіх є потужним афродизіаком, має знеболюючу дію при артритах, міозитах і артрозі.

Кава

Більшість з нас не з чуток знають, що кава є найдієвішим засобом від головного болю. Одна чашка цього гарячого напою дійсно здатна замінити будь-які пігулки від головного болю. Але виявляється, що не тільки з такою проблемою здатний впоратися цей ароматний напій. У складі кавових зерен крім кофеїну містяться антиоксиданти, солі, мікроелементи і вітаміни групи В. Весь цей спектр корисних речовин сприяє прискоренню обмінних процесів в організмі, покращує мікроциркуляцію в шкірі, а також має антибактеріальну та протизапальну дії. Крім того, кава стимулює роботу головного мозку, покращує пам’ять і сприяє концентрації уваги.

Молочні продукти

Молочні продукти також можна віднести до числа продуктів, які поводяться в організмі як ліки. Наприклад, молоко не містить в своєму складі екстрактивних речовин, знижує кислотність шлункового соку, тому може стати прекрасним замінником лікарських препаратів при гастриті, виразковій хворобі шлунка, захворюваннях печінки і жовчного міхура. Крім того, завдяки наявності в молоці метіоніну, фосфору і ліцитину, воно має антимікробну дію і діє як хороший сечогінний засіб. Кисломолочні продукти, через присутність в них корисних мікроорганізмів, вважаються кращими засобами в боротьбі з розмноженням патогенних мікробів в кишечнику.

Морепродукти

Морепродукти теж можуть скласти конкуренцію лікарським препаратам. Свіжа ікра риби, наприклад, володіє яскраво вираженою ліпотропною дією і чудово проявляє свої властивості при захворюваннях печінки і серцево-судинної системи. Морські водорості легко засвоюються організмом і виступають в ролі ефективного засобу в боротьбі зі склерозом, гіпертонією і захворюваннями опорно-рухового апарату. У таких морських продуктах, як креветки, мідії та кальмари, містяться рідкісні мікроелементи, які покращують загальне самопочуття, стан шкіри, волосся і нігтів.

Морква

Моркву можна їсти в сирому вигляді, як легкий послаблюючий засіб. Сік овоча можна використовувати при запальних процесах в порожнині рота, застудних захворюваннях і захворюваннях очей. Крім того, морквяний сік вважається відмінним загальнозміцнюючим засобом.

Однак варто зазначити, що всі властивості продукту не діють за принципом “з’їв – відразу стало легше”. Морква – це не панацея від усіх хвороб, а тому для отримання бажаного ефекту важливо щодня з’їдати хоча б одну морквину або випивати склянку морквяного соку. Ось тоді ліки точно будуть не потрібні.

Банан

У цьому солодкому фрукті міститься величезна кількість корисних речовин, які можуть не тільки попередити багато захворювань, але і допомогти в позбавленні від уже наявних недуг. У складі банана є вітамін С, який виступає в ролі антиоксиданту. Саме цей компонент запобігає впливу збудників інфекцій на всі органи людини. А завдяки каротину, що входить до складу банана, цей фрукт стає ще й дуже дієвим засобом в зниженні ризику виникнення серцевих і судинних захворювань, а також в боротьбі з передчасним старінням і онкологією.

Джерело

Поділись


Новини партнерів