Фігура у формі яблука підвищує ризик інфаркту в два рази

Певна форма жіночої фігури може помітно підвищувати небезпеку інфарктів і інсультів. Це пов’язано з розподілом жиру навколо основних органів.

Жінки з фігурою у формі яблука в два рази частіше стикаються з інфарктами і інсультами, в порівнянні з їх однолітками, що мають фігуру у формі груші. Це пов’язано з розподілом жиру навколо важливих внутрішніх органів, як показало масштабне за обсягом дослідження. Йдеться про такі органи, як печінка і підшлункова залоза, які під впливом цього жиру випускають в кров шкідливі хімічні речовини, здатні спровокувати хвороби серця. В ході цього дослідження вчені спостерігали за 2 683 жінками постклімактеричного віку, що мали здорову вагу. Спостереження тривали 18 років.

Вчених з Коледжу медицини Альберта Ейнштейна в Нью-Йорку особливо цікавила залежність розподілу жиру під шкірою від ризику серцево-судинних хвороб. З’ясувалося, що 25% жінок, що мали найбільш виражену фігуру в формі яблука, в два рази частіше страждали від хвороб серця і інсультів, в порівнянні з 25% жінок, у яких жир найрідше відкладався в області талії. А 25% жінок з яскраво вираженою фігурою у формі груші на 40% рідше стикалися з хворобами серця, в порівнянні з тими, у кого була невелика кількість жиру на стегнах.

В цілому, жінки з дуже високою пропорцією жиру навколо талії в три рази частіше стикалися з серцево-судинними захворюваннями, в порівнянні з тими, у кого жир найчастіше накопичувався в області стегон. Вчені вважають, що наявність великих обсягів жиру на стегнах захищає людей від хвороб серця, так як цей жир просто не має шкідливого впливу в інших частинах тіла.

Джерело

Поділись


Новини партнерів