Високий рівень солі в харчуванні підвищує ризик метеоризму

Дієта з підвищеною концентрацією клітковини також загрожує цим неприємним розладом. До такого висновку прийшли вчені з США.

Вживання надмірної кількості солі може привести до утворення метеоризму або скупчення газів в кишечнику, як показало останнє за часом дослідження. Група вчених провела повторний аналіз великого обсягу інформації по великому клінічному дослідженню, яке торкнулося двох десятиліть спостережень. В ході цього аналізу було доведено, що підвищений рівень солі в раціоні приводив до зростання випадків метеоризму серед учасників спостережень. Також було встановлено, що дієта з високим вмістом клітковини збільшувала проблему метеоризму, в порівнянні з харчуванням, що мало низький рівень харчових волокон.

Автори дослідження відзначають, що здуття або метеоризм це одна з найбільш поширених скарг на шлунково-кишкову систему, з якої люди звертаються до лікарів. У деяких пацієнтів симптоми можуть посилитися під впливом харчування з високим рівнем клітковини. Отже, перехід на харчування з низьким рівнем харчових волокон, яке все-таки містить певну порцію здорової клітковини, а також зниження солі в раціоні, може допомогти у вирішенні цієї проблеми.

Метеоризм або здуття – це розлад, який супроводжується скупченням надмірної кількості газів в кишечнику. Виробництво цих газів може бути наслідком впливу газоутворюваних кишкових бактерій, які розщеплюють волокна.

Джерело

Поділись


Новини партнерів