7 продуктів, які корисно вживати після 40 років

Після 40 років організм змінюється. Їжу він засвоює зовсім інакше, обмін речовин сповільнюється. Тому важливо стежити за тим, що ви їсте. Завдяки споживанню правильних продуктів можна зберегти здоров’я, молодість і красу. Які саме продукти варто включити в раціон після 40 років, розповідаємо в нашому матеріалі.

Броколі

Даний продукт вкрай корисний тим, що містить клітковину, фолієву кислоту, вітаміни С і А, а також кальцій. Завдяки їм знижується рівень холестерину, відбувається поліпшення багатьох процесів, які відбуваються в організмі. Після 40 років кожній людині рекомендується включити до складу броколі в тому числі і для того, щоб знизити ризик розвитку раку.

Чорниця

Після 40 років чорниця є необхідним компонентом в раціоні. Ягоди містять мало калорій, а також вітаміни К і С, клітковину, антиоксиданти і багато поживних речовин. Завдяки споживанню такого продукту знижується ризик серцевих хвороб, поліпшується пам’ять і зір.

Жирна риба

Людям після 40 років потрібно їсти жирні види риб. Ідеальними вважаються лосось, скумбрія, сардини. Відомо, що ці продукти допомагають запобігти серцевому нападу, інсульту, іншим хворобам серця і судин. А все за рахунок того, що жирна риба багата на вітамін D, білок, жирними омега-3 кислотами.

Батат

Солодка картопля багата антиоксидантами, має протизапальний ефект, а також містить речовини, що регулюють рівень цукру в крові. Це дозволяє зробити батат ідеальним продуктом для боротьби з діабетом і онкологією.

Соя

Багато хто не задоволений соєю, коли вона стає заміною тваринних білків. Але при правильному поєднанні це відмінний продукт, який варто включити в раціон після 40 років. У ньому є корисні рослинні білки, жирні омега-3 кислоти. Тому соя стає відмінним помічником в профілактиці серцево-судинних, онкологічних захворювань та остеопорозу.

Помідори

Помідори – це антиоксиданти, вітаміни А, С, Е. Тому вони повинні бути в раціоні кожного, хто перетнув 40-річний рубіж. А вміст лікопіну допоможе запобігти більшості хронічних захворювань, в тому числі діабету, серцевих хворобам та онкології.

Цільнозернові продукти

Якщо в раціоні людей старше 40 років є цільнозернові продукти, то можна практично не переживати за своє здоров’я. У них багато мінералів, вітамінів групи В, клітковини. Все це дозволяє регулювати рівень цукру в крові, знизити рівень холестерину, а також кров’яний тиск. Крім того, цільнозернові продукти будуть ідеальні в тому випадку, коли потрібно зменшити вагу або підтримувати її в нормі.

Джерело

 

Поділись


Новини партнерів