Після 40 років організм змінюється. Їжу він засвоює зовсім інакше, обмін речовин сповільнюється. Тому важливо стежити за тим, що ви їсте. Завдяки споживанню правильних продуктів можна зберегти здоров’я, молодість і красу. Які саме продукти варто включити в раціон після 40 років, розповідаємо в нашому матеріалі.
Броколі
Даний продукт вкрай корисний тим, що містить клітковину, фолієву кислоту, вітаміни С і А, а також кальцій. Завдяки їм знижується рівень холестерину, відбувається поліпшення багатьох процесів, які відбуваються в організмі. Після 40 років кожній людині рекомендується включити до складу броколі в тому числі і для того, щоб знизити ризик розвитку раку.
Чорниця
Після 40 років чорниця є необхідним компонентом в раціоні. Ягоди містять мало калорій, а також вітаміни К і С, клітковину, антиоксиданти і багато поживних речовин. Завдяки споживанню такого продукту знижується ризик серцевих хвороб, поліпшується пам’ять і зір.
Жирна риба
Людям після 40 років потрібно їсти жирні види риб. Ідеальними вважаються лосось, скумбрія, сардини. Відомо, що ці продукти допомагають запобігти серцевому нападу, інсульту, іншим хворобам серця і судин. А все за рахунок того, що жирна риба багата на вітамін D, білок, жирними омега-3 кислотами.
Батат
Солодка картопля багата антиоксидантами, має протизапальний ефект, а також містить речовини, що регулюють рівень цукру в крові. Це дозволяє зробити батат ідеальним продуктом для боротьби з діабетом і онкологією.
Соя
Багато хто не задоволений соєю, коли вона стає заміною тваринних білків. Але при правильному поєднанні це відмінний продукт, який варто включити в раціон після 40 років. У ньому є корисні рослинні білки, жирні омега-3 кислоти. Тому соя стає відмінним помічником в профілактиці серцево-судинних, онкологічних захворювань та остеопорозу.
Помідори
Помідори – це антиоксиданти, вітаміни А, С, Е. Тому вони повинні бути в раціоні кожного, хто перетнув 40-річний рубіж. А вміст лікопіну допоможе запобігти більшості хронічних захворювань, в тому числі діабету, серцевих хворобам та онкології.
Цільнозернові продукти
Якщо в раціоні людей старше 40 років є цільнозернові продукти, то можна практично не переживати за своє здоров’я. У них багато мінералів, вітамінів групи В, клітковини. Все це дозволяє регулювати рівень цукру в крові, знизити рівень холестерину, а також кров’яний тиск. Крім того, цільнозернові продукти будуть ідеальні в тому випадку, коли потрібно зменшити вагу або підтримувати її в нормі.