Як швидко позбутися від неприємного запаху з рота 

Іноді причинами неприємного запаху з рота можуть бути хвороби, пов’язані з ротовою порожниною. Для того, щоб від них позбутися потрібно проконсультуватися у лікаря. Але, поки немає вільної хвилини, щоб заглянути до лікаря, можна скористатися цими способами.

Гігієна порожнини рота

Звичайно, всі знають, що чистити зуби потрібно два рази в день, але дехто нехтує і цим. А інші користуються зубною пастою після кожного прийому їжі. Так робити теж не можна – стирається емаль. Також можна скористатися зубною ниткою. Іноді зубна щітка не допомагає до кінця очистити порожнину рота, а між зубами можуть залишатися частинки старої їжі.

Спеції

Справитися з запахом з рота можна, якщо швидко жувати спеції. Наприклад, кардамон. У ньому міститься спеціальна антисептична речовина цинеол. Добре підійде фенхель або кориця. У них теж містяться антибактеріальні речовини, які допоможуть позбутися від неприємного запаху.

Йогурт

Якщо їсти цей продукт на регулярній основі, можна позбутися від неприємного запаху. Так вважають японські вчені. На їхню думку, корисні бактерії витісняють шкідливі мікроорганізми з ротової порожнини. Це сприяє зменшенню кількості виділень, що викликають неприємний запах.

Використовуйте спеціальні засоби

Тільки не потрібно купувати спреї-освіжувачі для порожнини рота. Науково доведено, що вони містять занадто багато кислоти, тому ще сильніше шкодять порожнині рота. Замість цього вибирайте ополіскувачі або пінки, які можна брати з собою.

Зелень

Ще одна натуральна жуйка, яка точно позбавить від запаху з рота. Для цього відмінно підійдуть кріп або петрушка, які завжди можна знайти в холодильнику. Більшість експертів вважають, що класична жуйка – найгірший спосіб позбутися від запаху з рота, тому радять замінювати її натуральними “освіжувачами”.

Джерело

Поділись


Новини партнерів