Лікарі назвали перші ознаки хвороби Альцгеймера

Американські вчені з Дослідницького інституту трансляційної геноміки і Університету Арізони дійшли висновку, що у людей, у яких високий ризик розвитку хвороби Альцгеймера, перші ознаки захворювання через несприятливий сімейний анамнез, можуть проявитися після досягнення повноліття, тобто за 40 років до того, коли хвороба вступить в активну форму.

Вчені провели дослідження, в якому взяли участь 59 571 осіб. Вік учасників дослідження був від 18 до 85 років. В результаті вчені з’ясували, що сімейний анамнез впливає на ризик нейродегенеративного розладу, що було виявлено в різних вікових групах.

Особливо це характерно для чоловіків і людей, у яких низький рівень утвторень, діабет, а також для осіб, які є носіями загальних змін в гені APOE.

Хвороба Альцгеймера вважається невиліковною. Немає ні ліків, ні способів, які можуть уповільнити процес втрати пам’яті.

Виявлення ранніх ознак хвороби допоможе запобігти розвитку деменції: вести здоровий спосіб життя, правильно лікувати такі захворювання, як цукровий діабет.

У наш час в світі хвороба Альцгеймера діагностована у 26 мільйонів чоловік, прогнозується, що ця цифра збільшиться до 2050 року в 4 рази.

Джерело

Поділись


Новини партнерів