Топ-10 корисних продуктів для плоского живота

Для плоского живота недостатньо займатися спортом і іншими фізичними навантаженнями – важливо ще і правильно харчуватися. І якщо одні продукти сприяють накопиченню жиру на животі, то інші, навпаки, допомагають спалюванню жиру і зміцненню м’язів на талії. Що їсти, щоб мати ідеальний прес, – розповідаємо в сьогоднішньому огляді.

Мигдаль

Плоди мигдалю – відмінне джерело білка і клітковини, а також вітаміну Е і антиоксидантів. Але головне – в мигдалі міститься магній, який допомагає організму виробляти енергію, формувати м’язову тканину і регулювати рівень цукру в крові. Якщо рівень цукру в нормі, ви не переїдаєте, а організм не накопичує жир. Для плоского живота в день рекомендується з’їдати жменьку горіхів – приблизно 20 штук.

Яйця

Протеїн – ключовий елемент на шляху до плоского живота. А яйця якраз містять велику кількість білка, а ще амінокислоти – тобто цілий набір речовин, необхідних для вибудовування м’язової тканини. Холін – ще одне з’єднання, яке присутнє в яйцях, – бореться з накопиченням жиру навколо печінки. До того ж яйця дуже поживні: якщо з’їсти на сніданок омлет або яєчню, почуття ситості збережеться до самого обіду, і руки не потягнуться до печива і булочок.

Ягоди

Ягоди – джерело клітковини і антиоксидантів, які покращують циркуляцію крові, а це дуже корисно для м’язів. Тому кожен день з’їдайте хоча б півчашки малини, полуниці, чорниці, агрусу, смородини або інших ягід. Вживати їх можна як цілими, так і у вигляді смузі.

Грецький йогурт

Йогурт – відмінне джерело кальцію і протеїну, і те й інше важливо для формування м’язів. Крім того, йогурт нормалізує роботу травної системи, дозволяючи уникнути здуття і дискомфорту. У день рекомендується вживати 1-3 чашки продукту, а щоб було смачніше, в йогурт додайте фрукти, горіхи і ягоди.

Риба

Риба, особливо лосось і тунець, багата жирними кислотами омега-3, які покращують обмін речовин і допомагають організму спалювати жир. До того ж вона знижує апетит і ризик переїдання. А щоб вечеря або обід були максимально корисними, рибу краще готувати без масла – в духовці або на пару.

Яблука

Яблука багаті не тільки клітковиною, а й пектином – речовиною, яка є природним спалювачем жиру. Ще одна перевага фрукта в тому, що в ньому мало цукру і калорій (це робить яблука незамінними для всіх, хто бажає схуднути). Дослідження підтверджують: люди, які з’їдають щодня по яблуку, втрачали у вазі швидше, ніж ті, в чиєму раціоні яблук не було.

Авокадо

Авокадо – дуже поживний фрукт і джерело корисних жирів. В одному плоді авокадо міститься приблизно 15 г клітковини і повноцінна порція мононенасичених жирних кислот, які борються з холестерином і, як наслідок, сантиметрами на талії.

Цільнозернові крупи

Цілісні зерна містять магній і хром. Ці дві речовини зменшують рівень кортизолу – гормону стресу, який збільшує накопичення жиру навколо талії. Учасники одного дослідження їли від чотирьох до семи порцій цільного зерна в день і втратили вдвічі більше жиру на животі, ніж ті, хто вживав прості вуглеводи. Ще одна вагома причина їсти каші на сніданок, а також замінити білий хліб цільнозерновим.

Бобові

Бобові культури – одне з кращих джерел рослинного білка: він допомагає позбутися від жиру і наростити м’язову масу. Волокна в зернах надовго дарують відчуття насичення і перешкоджають спонтанним перекушуванням. Бобові можуть стати прекрасною заміною м’ясу, що дозволить скоротити вживання шкідливих насичених жирів.

Зелені листові овочі

Шпинат, зелений салат, крес-салат – всі вони багаті нерозчинними волокнами, які нормалізують травлення і перешкоджають здуттю живота. Також зелень надає сечогінний ефект, допомагаючи організму позбавитися від токсинів і відходів. Щоб отримати максимальну користь, необхідно піддавати зелені культури термообробці.

Джерело

Поділись


Новини партнерів