6 сніданків, які марно вважаються корисними

Всім відомо, що сніданок необхідний для того, щоб отримати бадьорість і енергію на весь день. Однак не вся їжа вранцы буде однаково корисна для людини. Є продукти, яких варто остерігатися. Саме про них сьогодні і піде мова.

Кукурудзяні пластівці

Улюблений кіношний варіант сніданку – кукурудзяні пластівці. Такий готовий продукт досить залити молоком, йогуртом або соком, щоб отримати досить поживну страву. Він, безумовно, наситить на кілька годин. Однак не всі знають, що при такому сніданку різко збільшується рівень цукру в крові. Уже зовсім скоро після такого прийому їжі повернеться почуття голоду. Тому сподіватися на подібний сніданок не варто. Краще вибрати щось більш безпечне і корисне.

Свіжовичавлений сік

Дуже часто його приймають вранці, коли користі від напою в такий час доби небагато. Справа в тому, що прийом соку натщесерце може викликати суттєві проблеми з травною системою. Наприклад, з часом людині при такому сніданку гарантовані гастрит, виразка, розвиток харчової алергії. Тому бажано спочатку добре поснідати, а потім приймати соки зі свіжих фруктів або смузі з цитрусових.

Банани

Всі знають, що банани вкрай поживні. Але в якості сніданку їх приймати не рекомендується. У цьому продукті дуже багато магнію, що дасть серйозне навантаження на серце і не буде корисно для здоров’я.

Кисломолочні продукти

Сир, кефір, йогурти вже давно вважаються запорукою здорового і корисного сніданку. Але це зовсім не так. Насправді їх ідеально вживати не на голодний шлунок: наприклад, на другий сніданок або ввечері. Соляна кислота, яка виробляється за ніч, розщепить всі корисні бактерії з цих продуктів. Тому користі від них не буде абсолютно.

Зелень і овочі

Є ряд овочів, які стануть просто небезпечним сніданком. До них відноситься зелень, помідори, огірки. Але в них високий рівень вмісту кислот, що може викликати печію, здуття, а при регулярному і надмірному їх вживанні може бути причиною виразки шлунка.

Яєчня з беконом

Яєчня з беконом теж дуже популярна в якості сніданку. Однак ці продукти містять в собі багато жиру, що при занадто частому вживанні може викликати набір зайвої ваги. До того ж червоне смажене м’ясо натщесерце здатне викликати рак підшлункової залози.

Джерело

Поділись


Новини партнерів