Продукти, які сприяють очищенню печінки

Найкраще, що ми можемо зробити для нашої печінки – годувати її здоровими, рослинними продуктами, які допомагають очиститися від накопичених токсинів.

Буряк.

Яскравий і красивий овоч, немов божевільний постріл здоров’я для всього тіла, в тому числі печінки. Її червоний, пурпурний відтінок може здатися дещо перенасиченим, однак природа з розумом створювала кольори для овочів. Наприклад, буряк своїм кольором нагадує кров і має властивості, що очищають останню, внаслідок чого підвищується функція печінки. Буряк містить безліч антиоксидантів і поживних речовин: фолієва кислота, пектин, залізо, бетаїн, бетанін, бетаціанін. Пектин є розчинною формою волокна, який добре відомий своїми очисними властивостями.

Броколі.

Овоч, який має форму “міні дерева”, дає життя нашому тілу. Його яскраво-зелені відтінки вказують на високий рівень антиоксидантів і хлорофілу, знайдених в сімействі хрестоцвітих. Броколі, цвітна, брюссельська капуста містять глюкозинолати, які допомагають печінці виробляти ензими, що усувають токсини. Броколі так само є хорошим джерелом жиророзчинних вітамінів Е, особливо важливим для печінки.

Лимон.

Лимони люблять вашу печінку, а печінка любить лимони! Цей овоч забезпечує організм антиоксидантами, в першу чергу вітаміном С, які сприяють виробленню ензимів, які допомагають у травленні. Лимон є натуральною альтернативою солі, так як багатий електролітами, що не зневоднює клітини організму, як це робить натрій. Лимон має лужну дію, незважаючи на те, що сам він кислий.

Сочевиця.

Будучи багатою клітковиною, допомагає процесу очищення і є природним джерелом рослинного білка. Не рекомендується споживати дуже багато білка, так як це може стати серйозним навантаженням для печінки. Сочевиця забезпечує достатню кількість білка організму, не викликаючи ніякої шкоди. Крім того, вона є одним з найбільш легко засвоюваних бобових.

Джерело

Поділись


Новини партнерів