Складаємо аптечку до літа: як обрати ентеросорбент

Звісно, що всім влітку хочеться відпочити. І втікаємо ми на море чи дачу для розвантаження ментального насамперед. Всі думки та турботи нехай залишаться на роботі та або в планах по хатніх справах. Звичайно, що про це ми мріємо, а на ділі потрібно пам’ятати та турбуватись про ще цілу купу речей навіть на далекому теплому сонячному пляжі. Особливо турбуватись у незнайомих краях доводиться про своє здоров’я. Особливо, коли ви з дітками, то не хочеться думати про можливість харчового отруєння.

Що покласти в аптечку для гастрономічних поціновувачів

Якщо ви не уявляєте собі відпочинок без сезонних ласощів, особливо заморських. Місцевих гастрономічних цікавинок вам завжди мало і хочеться забрати ще трошки в дорогу. Різномаїття прянощів, соусів та автентичних методів приготування зводить вас з розуму. То варто особливо ретельно підійти до вибору препарату у свою аптечку, щоб в разі чого, надати собі або ж рідним першу допомогу в домашніх умовах.
При харчовому отруєнні організм самостійно буде задіювати свої рефлекси для очищення та попередження ускладнень:

1. Це насамперед блювання. І воно корисне, але лише перші декілька раз. Якщо блювання продовжуватиметься, ви ризикуєте отримати зневоднення, тому не варто пускати все на самотік. Можна використати протиблювотний засіб.

2. Діарея. Ще один важливий захисний механізм організму, що спрямований на очищення. Варто допомогти організму з виведенням «сміття» за допомогою ентеросорбентів.

3. Втома допомагає акумулювати сили організму на боротьбу зі збудниками хвороби.
Щоб допомогти організму очиститись від токсинів і чужорідних мікроорганізмів, варто приймати ентеросорбенти. Ентеросорбент – це речовина, що вловлює токсини (адсорбує їх) у шлунково-кишковому тракті, а також у крові (у випадку з ефективними речовинами) та виводить разом із собою із організму природніми шляхами.

Якими бувають ентеросорбенти

На ринку багато різноманітних лікарських препаратів та дієтичних добавок. І вони відрізняються не лише етикетками та виробниками, а й, насамперед, діючою речовиною:

– Вугілля активоване
– Пектини
– Діоксид кремнію
– Препарати вісмута

Також відрізняються за механізмом сорбції і формою засобу. Форма – це насамперед зручність прийому, в тому числі й для дитини:

– Гранули;
– Порошок;
– Таблетки;
– Капсули;
– Пасти.

Як обрати ентеросорбент

Таке звичне нам активоване вугілля уже давненько втратило свої лідерські позиції серед споживачів в силу малої площі сорбції та повільної дії. Все більше розповсюджені засоби нового покоління на основі колоїдного діоксиду кремнію, оскільки ця діюча речовина виявляє високу сорбційну активність, має велику площу сорбції та можливість сорбувати різної величини молекули та бактеріальні клітини.

Високодисперсний діоксид кремнію в комплексі із природніми сорбентами хітозаном та пектином, а також пребіотиком лактулозою (для відновлення мікрофлори кишечника) входять до складу дієтичної добавки Ентероклін. Ентероклін – природньо-мінеральний комплексний полісорб від компанії «Елемент здоров’я». На даний момент випускається у формі порошку, що сприяє швидшій дії уже в шлунку людини, а висока концентрація основної діючої речовини дає велику сорбційну площу і активніше виведення з організму. Ентероклін не є лікарським засобом, але перед прийомом слід проконсультуватися з лікарем (ТУ У 10.8-38405950-005:2016).

Поділись


Новини партнерів