Невідома загроза: забили на сполох через молоко та м’ясо

Фахівці з Німецького центру дослідження раку виявили в коров’ячому молоці й в яловичині патогенні речовини, які призводять до деяких видів раку.

В ході дослідження фахівці виявили новий тип патогенів, які схожі як на віруси, так і на бактерії і поки що про них відомо те, що вони викликають запалення, пише науковий журнал BfR Federal Institute for Risk Assessmen.

Знайдені патогени зараз називають Bovine Milk and Meat Factors (BMMF). За словами вчених, ці речовини зустрічаються у вигляді генетичного матеріалу, а також в сполуках з білками.

Вчені кажуть, що не виключено, що виявлені в молоці та м’ясі речовини можуть асоціюватися з підвищеним ризиком розвитку раку.

Попередні дослідження показували непрямий зв’язок між вживанням різних продуктів від великої рогатої худоби і виникненням декількох типів раку у людей. Однак, це припущення ще необхідно підтвердити.

Поки що фахівці закликають батьків не давати дітям коров’яче молоко, особливо в ранньому віці, коли їх імунна система поки не сформувалася. Дорослим людям експерти порекомендували обмежити споживання м’яса і молока до максимум 600 грамів на тиждень.

Джерело

Поділись


Новини партнерів