Лікарі розповіли про шкідливі властивості цибулі

Британські вчені розповіли, що надмірне вживання деяких овочів може завдати шкоди травній системі. На думку дослідників, найбільшу небезпеку для шлунка несе саме цибуля.

Лабораторні експерименти показали, що цибуля може викликати надлишок газу в травному тракті, який призводить до здуття живота, відрижки, метеоризму і загальному абдомінальному дискомфорту.

До того ж, медики не рекомендують людям, у яких є проблеми зі шлунком, вживати газовані напої. Найбільш небезпечними видами таких напоїв, які викликають надлишок газу, є безалкогольні солодкі газовані напої і пиво.

За словами експерта-дієтолога Меган Рузвельт вживання домашніх солінь може принести величезну користь людському організму.

У цих продуктах мало жирів і калорій. Однак, в них практично відсутні поживні речовини, за винятком натрію і корисних бактерій, які містяться в ферментованому розсолі. Саме з цієї причини соління можуть бути корисні для здоров’я.

Наприклад, солоні огірки можуть діяти як пробіотики, захищаючи мікробіом і підтримуючи ріст корисних мікроорганізмів в кишечнику, які допомагають боротися з запорами, діареєю і такими хронічними захворюваннями, як хвороба Крона.

Крім того, як виявилося, цей продукт допомагає управляти діабетом і алергією, полегшує симптоми інфекцій сечовивідних шляхів і навіть сприяє зниженню ризику деяких видів раку, в тому числі онкології товстої кишки.

Також соління володіють антиоксидантними властивостями, дозволяють відновити електролітний баланс і позбавляють від м’язових судом.

Однак є і протипоказання. Так, соління не рекомендується вживати людям, що страждають від гіпертонії, а також вагітним жінкам і людям з ВІЛ, у яких ослаблена імунна система.

Джерело

Поділись


Новини партнерів