Стало відомо, яку небезпеку приховують в собі горіхи

Ліцензований дієтолог Моніка Рейнагель і автор книги Nutrition Diva розповіла, яку небезпеку приховують в собі горіхи.

Як пояснює Моніка Рейнагель, Aspergillus – це тип грибка, який знаходиться в грунті і може викликати хвороби в деяких харчових культурах, особливо бобових, зернових і горіхах. Навіть при мінімальному ураженні врожаю – загальне зберігання призводить до гниття продуктів. Небезпека полягає в тому, що аспергіллус виробляє потенційно шкідливі сполуки, звані мікотоксинами, зокрема, афлатоксини.

Вони, як відомо, є канцерогенними. Постійний їх вплив на організм загрожує ризиком пошкодження або розвитку раку печінки, особливо у осіб з уже існуючими захворюваннями, такими як гепатит В. Вдихання спор гриба aspergillus здатне викликати і роздратування або пошкодження легенів. Висока ймовірність цього існує у людей вже з існуючими захворюваннями легень, такими як туберкульоз або ХОЗЛ. У зв’язку з чим не рекомендується споживати горіхи в необмеженій кількості.

Варто відзначити, що горіхи багаті вітаміном Е, який корисний для шкіри, серця і мозку. Вони також містять фітостероли, натуральні рослинні сполуки, які регулюють рівень холестерину. Вживання їх пов’язане і зі зниженням ризику серцево-судинних та інших захворювань. У той же час варто розуміти, що чутки про афлатоксини в горіхах не перебільшені, вони представляють реальну небезпеку для здоров’я, приводячи і до раку печінки.

Джерело

Поділись


Новини партнерів