Експерти: нестача вітаміну С заважає людині схуднути

Якщо схуднення дається важко, перевірте, чи достатньо у вашому раціоні вітаміну С. Його дефіцит може заважати скидати зайве, заявили британські фахівці.

Медики, що представляють Національну службу охорони здоров’я Великобританії, констатують: нестача вітаміну С в організмі людини може не тільки гальмувати процес схуднення, але і здатна зупинити його остаточно. Їхню думку на цей рахунок опублікувало видання EurekAlert.

За словами фахівців, вітамін С робить позитивний вплив на такі види обміну речовин, як білковий, вуглеводний і холестериновий (аскорбінова кислота знижує рівень холестерину), а також проявляє себе як потужний антиоксидант – речовину, що захищає органи і тканини від запалення, Для підтримки ваги і захисту від набору зайвої маси денна норма аскорбінової кислоти повинна становити 60 мг – для чоловіків і 50 мг – для жінок. Людям, які намагаються схуднути необхідно 90 і 75 г вітаміну С відповідно.

Провідний автор дослідницької групи доктор Адам Сміт розповів, що в більшості випадків брак вітаміну С є наслідком неправильного харчування. Крім того, його дефіциту сприяють куріння і зловживання алкоголем.

«Вживаючи вітамін С, ви активізуєте процес скорочення кількості адипоцитів (жирових клітин) в вашому тілі протягом всього дня. Дефіцит вітаміну С стає причиною набору ваги. Також знижується імунітет, з’являється поганий настрій і хронічна втома», – підкреслив учений.

Британські експерти рекомендують отримувати вітамін С з овочів (шпинат, капуста, картопля, перець, хрін), ягід (чорна смородина, полуниця, суниця, чорноплідна горобина) і, безумовно, з цитрусів.

Джерело

Поділись


Новини партнерів