Лікарі назвали 9 продуктів, які знімають набряки

Всі прекрасно знають, які продукти викликають набряки. Але кого це зупиняє? Тому ми вирішили, що куди важливіше буде зібрати список продуктів, за допомогою яких можна вирішити вже існуючу проблему, якщо ви, всупереч порадам, наїлися солоненького, або в принципі схильні до скупчення води в організмі.

Набряки є надмірним скупченням рідини в організмі. Вони можуть з’являтися як на обличчі і на тілі, так і на внутрішніх органах. Останні найбільш небезпечні. В цілому ж, регулярні набряки свідчать про неполадки в організмі і є приводом для звернення до лікаря. Тільки кваліфікований спеціаліст зможе визначити причину набряків і призначити коректне лікування. Втім, іноді вирішити проблему можна і самостійно, лише трохи змінивши систему харчування і додавши в раціон відповідні продукти.

Гречка

Гречка (приблизно одна склянка), відварена без солі і спецій на вечерю, – гарантія того, що на ранок ви прокинетеся з обличчям такого ж розміру, як і засипали. До речі, гречку радять частіше вживати в їжу вагітним жінкам – саме в ключі боротьби з набряком.

Яблука

«An apple a day keeps the doctor away», – кажуть британці. І вони абсолютно праві. Яблука – рекордсмени по корисним властивостям серед фруктів. Згідно з дослідженнями, регулярне вживання яблук зменшує ризик розвитку ракових пухлин і захворювань серця, сприяє зниженню маси тіла і рівня холестерину в крові, поліпшенню травлення і нормалізації артеріального тиску. Але що важливо для нас, ці нехитрі фрукти є відмінним засобом проти набряклості. При деяких захворюваннях навіть призначаються розвантажувальні дні на яблуках, що сприяє зменшенню набряків і виведенню зайвої рідини з організму.

Ягоди

Якщо ви страждаєте від набряків, то в ягідному царстві вам варто звернути увагу на ті екземпляри, які багаті калієм і магнієм. Вони виводять з організму зайву рідину, покращують роботу серця і знімають набряки. На вибір – суниця, вишня, черешня і малина. Ця фантастична четвірка здатна за інших сприятливих умовах (якщо ви не зловживаєте сіллю, ведете досить рухливий спосіб життя, не маєте серйозних захворювань) на раз вирішити проблему набряків. Особливо це корисно буде знати тим, хто перед сном любить добре поїсти, запити все чаєм з солодким і на ранок прокинутися з обличчям в два рази більше звичайного. Спробуйте замінити чаювання жменею улюблених ягід – смачно, корисно і без наслідків.

Перець

Знайомий з дитинства болгарський перець – один з найдивовижніших овочів в світі. Він має багатий набір різних вітамінів і мінералів, які необхідні для правильного функціонування організму. Найкориснішим вважається червоний сорт, який відрізняється високим вмістом калію та магнію. Останні і відповідають за успішну боротьбу з набряками, так як виводять з організму надлишки солей і токсини.

Огірки

Огірки особливо добре допомагають позбутися від набряків серцевого походження. Їсти їх краще всього свіжими, наприклад, в салаті з зеленню і помідорами. Якщо ж вам необхідна екстрена допомога, то тоді приготуйте свіжовичавлений огірковий сік і пийте його натщесерце. В принципі, в якості профілактики набряків також буде непогано вживати сік з цих плодів за чверть години до їжі 2-3 рази на день. Головне, не додавати в напій спеції і сіль – тоді всі зусилля будуть змарновані.

Петрушка

Відверто кажучи, будь-яка зелень – вірний помічник у боротьбі з набряками, але і тут можна виділити лідера, а саме петрушку. Ці кучеряві листочки сприяють виведенню зайвої рідини з організму і прискорюють процес зняття набряків. Вживання ввечері салату з петрушки позбавить вас вранці від «роздутого» обличчя. Втім, додати петрушку в меню сніданку також буде не зайвим, особливо якщо вам не подобається опухле відображення в дзеркалі.

Баклажани

У східних країнах цей плід часто називають овочем довголіття і рекомендують вживати всім людям без винятку. Регулярне вживання в їжу варених або приготованих на пару баклажанів важливе при профілактиці і лікуванні набряків, так як ці плоди сприяють виведенню солей з організму, які і є в більшості випадків причиною затримки рідини.

Курага

Сушений абрикос володіє проносними властивостями і має сечогінну дію, що сприяє позбавленню від набряків, в тому числі і внутрішніх органів. Особливо корисні різні відвари і компоти з кураги, які можуть допомогти позбавитися від проблеми за лічені години. Однак такі концентровані напої в деяких випадках можуть бути протипоказані. Так, наприклад, не рекомендується вживати продукти, які містять курагу тим, хто страждає від гіпотонії, алергії, діареї і бронхіальної астми.

Журавлинний морс

Журавлина відмінно виводить зайву рідину з організму, крім того вона не має особливих протипоказань і може вживатися навіть дітьми і вагітними. Спробуйте з’їсти жменю журавлини або випити склянку самостійно приготованого без добавок і цукру морсу з цих ягід, щоб позбутися від набряків.

Джерело

Поділись


Новини партнерів