«Здорові» продукти, яких краще уникати

Корисні для здоров’я продукти харчування збільшують тривалість життя і зміцнюють наше здоров’я. Тому важливо відмовлятися від шкідливих продуктів, які іноді помилково вважаються потрібними організму.

Знежирені продукти. Звичайно, вживання меншого обсягу жиру корисне для здоров’я, але повністю виключати жир небезпечно. Тим більше, коли це робиться спеціально при виробництві тих чи інших продуктів. Краще віддавати перевагу їжі, яка натуральним чином містить мінімум жиру на кшталт фруктів і овочів.

Овес швидкого приготування. Він містить велику кількість гідрогенізованої соєвої олії, солі і цукру. Все це збільшує показники жирів в організмі, що закупорює артерії.

Заморожена риба і продукти з неї. При виготовленні даних страв використовується триполіфосфат натрію, який виступає в ролі консерванту. Цей компонент небезпечний для здоров’я, він підвищує рівень солі в організмі.

Заправки для салатів. Продукція, що стоїть на полицях магазинів, а саме заправки для салатів, як правило, містять багато цукру і жиру. А ці компоненти призводять до ожиріння, тому краще подібні заправки готувати самостійно.

Протеїнові батончики. Містять цукор, штучні підсолоджувачі, палений цукор, що може призводити до створення токсичних комбінацій. Це не дуже корисно для здоров’я.

Фруктові коктейлі. Мають підвищений рівень кукурудзяного сиропу, який не дуже корисний для нашого організму. Крім того, фруктові коктейлі упаковуються в пластикову тару, яка містить бісфенол-А.

Енергетики. Дослідження показують, що надлишок енергетичних напоїв вкрай шкідливий для печінки.

Коричневий рис. Через високий рівень ртуті тривале вживання коричневого рису може підвищити ризик пухлин шкіри, сечового міхура і легенів.

Чізкейки. Містять безліч жирів, цукру і солі. Дана комбінація підвищує загальну калорійність і призводить до набору зайвої ваги.

Джерело

Поділись


Новини партнерів