Медики спростували міфи про шкоду продуктів з ГМО

Група ізраїльських учених після багаторічних досліджень зробили висновок про нешкідливість їжі, що містить ГМО для людського організму.

На думку генетиків, міфи про ГМО-продукти є результатом пропаганди.

Дослідники вважають зміну генотипу продуктів харчування позитивним історичним кроком. Їжа стає більш стійкою до проникнення хвороботворних бактерій, може довше залишатися свіжою і швидше дозрівати. Також продукти збагачуються новими вітамінами. За словами генетиків, думка про шкідливість модифікованих не підкріплена експериментально.

Людям, котрим навіюють негативні уявлення про ГМО, не розповідають, що застосування генної інженерії дозволило зупинити застосування радіоактивного опромінення для селекції, що практикувалося раніше . В даний час навіть найбільш боязка людина, яка вишукує на полицях магазинів продукти, марковані як ті, що не містять ГМО, не зможе вберегтися від їх вживання.

Наприклад, вся їжа, що подається в місцях громадського харчування, містить ГМО. Повністю трансгенними є соя і кукурудза.

Джерело

Поділись


Новини партнерів